Palkovics megtiltaná a diákok éjszakai buszoztatását

MNO

2017. január 30., hétfő 16:09, frissítve: hétfő 18:52

A kormány szigorítja az iskolán kívüli programok szervezését a veronai busztragédiát követően. Ennek részeként előírnák, hogy az iskolásokat szállító buszok éjjel ne közlekedjenek. Egyebek közt erről beszélt Palkovics László államtitkár a Hvg.hu portálnak.

Az oktatási államtitkár közölte, a hosszabb utaknál a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy este elindulnak, és megállás nélkül teszik meg a hosszú utat, hogy másnap délután már kint legyenek a síterepen. Szerinte hiába van két sofőr, nem ugyanaz, ha a busz hátsó ülésén bóbiskolnak néhány órát, mintha szállodában pihennék ki magukat.

„Az utat úgy kell tervezni, hogy este tízkor a busz megáll, és reggel hatig nem megy tovább. Ezt a nyolc órát a két sofőrnek szállodában kell eltöltenie” – mondta Palkovics, és felvetette:

összességében mi ér többet, a gyerekek élete vagy fejenként plusz öt-tízezer forint? Nem hiszem, hogy van szülő, aki erre nemet mondana.

A portál kérdésére, miszerint elképzelhető-e, hogy a kormány biztonsági okokból kijelöl egy konkrét, megbízhatónak mondott céget az iskolai utakra, az államtitkár azt felelte: nem hiszi, hogy erre szükség lenne.

A szerkesztő ajánlja

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.