Palkovics üzent Pukliéknak

MNO

2016. március 17., csütörtök 12:04, frissítve: csütörtök 12:06

Netes fogadóórát tartott Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára. Arra kérte a sztrájkot tervező pedagógusokat, hogy ne buzdítsanak senkit törvénysértésre.

„A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a keddi, politikai tüntetésen bejelentett, március 30-ára vonatkozó egyórás akció esetén a jogszerű sztrájk törvényi feltételei nem állnak fenn. Arra kérjük a keddi politikai akció szervezőit, hogy senkit ne buzdítsanak törvénysértésre” – válaszolta lapunk kérdésére az államtitkár.

Hozzátette, hogy a kormány a Pedagógusok Szakszervezetének sztrájkbizottságával tárgyal a pedagógusok által kívánt változásokról, az egyeztetések a tegnapi és a mai napon is zajlanak.

Elmondta azt is: nem tárgyalnak a Civil Közoktatási Platform követeléseiről a köznevelési kerekasztalon kívül. „A köznevelés ügyeit továbbra is e szakszervezeti egyeztetéseken és a köznevelési kerekasztalnál kívánjuk megvitatni. A köznevelési kerekasztalra továbbra is várjuk a szakmai és érdekvédelmi szervezeteket” – közölte a politikus.

Azt is szerettük volna megtudni, hogy Palkovics mit szól ahhoz, hogy a tüntetők szerint elvesztette a hitelét, ezért nem kívánnak tárgyalni sem vele, sem Balog Zoltán miniszterrel, erre azonban nem kaptunk választ.

A szerkesztő ajánlja

Pintér Bence

„A rendszerváltás ígérgető politikusjelöltjei tudatlanok vagy demagógok voltak”

Romsics Ignác Mária Terézia átértékeléséről, a konstruktív mítoszrombolásról és a történész feladatáról. Interjú.

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.