Palkovics üzent Pukliéknak

MNO

2016. március 17., csütörtök 12:04, frissítve: csütörtök 12:06

Netes fogadóórát tartott Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára. Arra kérte a sztrájkot tervező pedagógusokat, hogy ne buzdítsanak senkit törvénysértésre.

„A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a keddi, politikai tüntetésen bejelentett, március 30-ára vonatkozó egyórás akció esetén a jogszerű sztrájk törvényi feltételei nem állnak fenn. Arra kérjük a keddi politikai akció szervezőit, hogy senkit ne buzdítsanak törvénysértésre” – válaszolta lapunk kérdésére az államtitkár.

Hozzátette, hogy a kormány a Pedagógusok Szakszervezetének sztrájkbizottságával tárgyal a pedagógusok által kívánt változásokról, az egyeztetések a tegnapi és a mai napon is zajlanak.

Elmondta azt is: nem tárgyalnak a Civil Közoktatási Platform követeléseiről a köznevelési kerekasztalon kívül. „A köznevelés ügyeit továbbra is e szakszervezeti egyeztetéseken és a köznevelési kerekasztalnál kívánjuk megvitatni. A köznevelési kerekasztalra továbbra is várjuk a szakmai és érdekvédelmi szervezeteket” – közölte a politikus.

Azt is szerettük volna megtudni, hogy Palkovics mit szól ahhoz, hogy a tüntetők szerint elvesztette a hitelét, ezért nem kívánnak tárgyalni sem vele, sem Balog Zoltán miniszterrel, erre azonban nem kaptunk választ.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.