Pécsen Orbán Viktor tart tanévnyitót, de kérdezni nem lehet majd tőle

MN

2017. augusztus 12., szombat 21:14, frissítve: szombat 21:45

A Hvg.hu szúrta ki, hogy a Pécsi Tudományegyetemen Orbán Viktor nyitja meg a tanévet.

Pécsre látogat a tanévnyitó alkalmából Orbán Viktor – vette észre a Hvg.hu a magyar felsőoktatás napja hivatalos programlistáján. Mint írják, a miniszterelnök az idén 650 éves fennállását ünneplő pécsi egyetem szeptember elsején rendezendő díszünnepségén mond majd köszöntőt. Rajta kívül Páva Zsolt polgármester, Udvardy György pécsi megyéspüspök és Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora is beszél majd.

Azt viszont a Szabadpécs.hu független hírportál tudta meg, hogy bár lesz az eseményt követően sajtótájékoztató, azon a kormányfőt nem lehet majd kérdezni, csak Bódis Józsefet. Pécsnek több milliárd forintos hiánya van, ezt nemrég maga Páva Zsolt ismerte el éppen a Szabadpécsnek.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.