Pécsen Orbán Viktor tart tanévnyitót, de kérdezni nem lehet majd tőle

MN

2017. augusztus 12., szombat 21:14, frissítve: szombat 21:45

A Hvg.hu szúrta ki, hogy a Pécsi Tudományegyetemen Orbán Viktor nyitja meg a tanévet.

Pécsre látogat a tanévnyitó alkalmából Orbán Viktor – vette észre a Hvg.hu a magyar felsőoktatás napja hivatalos programlistáján. Mint írják, a miniszterelnök az idén 650 éves fennállását ünneplő pécsi egyetem szeptember elsején rendezendő díszünnepségén mond majd köszöntőt. Rajta kívül Páva Zsolt polgármester, Udvardy György pécsi megyéspüspök és Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora is beszél majd.

Azt viszont a Szabadpécs.hu független hírportál tudta meg, hogy bár lesz az eseményt követően sajtótájékoztató, azon a kormányfőt nem lehet majd kérdezni, csak Bódis Józsefet. Pécsnek több milliárd forintos hiánya van, ezt nemrég maga Páva Zsolt ismerte el éppen a Szabadpécsnek.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.