Pénzért szerzett ajánlószelvényeket a soproni MDF-jelölt?

Egy „személyes barátját” hallgatták ki

MNO,

2010. február 23., kedd 19:21

Választási rend megsértése miatt nyomoz egy bejelentés alapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, az ügy érintettje egy az ajánlószelvényeket napok alatt összegyűjtő MDF-es induló.

• Bokros intése ellenére sem csillapodnak a kedélyek az MDF-ben
Kálmán Gabriella sajtóügyeletes keddi közlése szerint a soproni kapitánysághoz érkezett feljelentés, az ügy már átkerült a hatáskörrel rendelkező megyei szintre; jelenleg azt vizsgálják, történt-e bűncselekmény. Az ügy további részleteivel kapcsolatos kérdést a sajtóügyeletes elhárította.

Nagy Tamás, a városban az MDF színeiben induló jelölt az MTI megkeresésére azt közölte: a nap folyamán a rendőrség kihallgatta egy „személyes barátját”. Mint mondta, vele azóta még nem beszélt, de újságírói megkeresésekből úgy tudja, kitöltetlen, illetve pénzért vásárolt ajánlószelvények megszerzése szerepel a a feljelentésében.

A politikus szerint „méltatlan és megalapozatlan támadást” intéztek ellene, amit visszautasít. Mint mondta, néhány hetes előkampánnyal, nem pedig nemtelen eszközökkel érte el, hogy három nap alatt ezer cédulát gyűjtött. Hozzátette: „Nagyon bízom benne, hogy a programokról és nem a megfélemlítésről fog szólni ez a kampány”.

Az MTI tudósítója kedden további részletek iránt érdeklődött elektronikus levélben attól a személytől, aki egy az MTI-hez eljuttatott – Sopron SZDSZ feladójú – e-mailben elküldte a feljelentés egyes helyeken kitakart példányát. Válaszában az ismeretlen azt közölte, „ez ügyben nem kívánok nyilatkozni”, és a soproni, illetve a megyei rendőrség első emberéhez tanácsolta a tudósítót, jelezve, hogy az ügyben a rendőrség elrendelte a nyomozást.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.