Pintér: Forró nyomon vagyunk

WL

2012. július 15., vasárnap 12:36, frissítve: vasárnap 16:03

A belügyminiszternek azt jelentették a nyomozás vezetői, hogy kulcsfontosságú információkhoz jutottak hozzá.

Forró nyomon vannak a rendőrök a pécsi nyomozással kapcsolatban a belügyminiszter szerint. Pintér Sándor azt mondta: a rendőrök jelenleg az adatokat összesítik. – A nyomozás vezetői jelentették számomra, hogy olyan információk birtokába jutottak, amelyek elvezetnek a tetteshez. Meggyőződésem, hogy néhány napon belül elfogjuk az elkövetőt vagy elkövetőket – mondta el a belügyminiszter a Hunor Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezet budai Várban rendezett megalakuló ünnepségét követően.

 

Ellenőrzik az utakat

Fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök Pécsett a héten meggyilkolt rendőrségi pszichológusnő gyilkosa után kutatva, szombat este még a taxisokat is kipakoltatták. A rendőrségen hírzárlatot rendeltek el, így nem adnak semmilyen felvilágosítást a nyomozás állásáról.

A rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehetnek a Pécsett holtan talált pszichológusnő gyilkosáról. A férfi tegnap Pécsett kereste meg a Hír TV stábját, és azt mondta, hogy információi vannak a rendőrségi pszichológus feltételezett gyilkosáról.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Elmondása szerint egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről. A Hír TV riportere értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkeztek és kihallgatásra vitték a férfit.

Miért gyalog indult haza?

A Hír TV helyszíni tudósítójának vasárnap sikerült telefonon elérnie azt a hölgyet, akinek a születésnapi bulijáról Bándy Kata hazafelé tartott eltűnése előtt: elmondása szerint szűk baráti körben ünnepeltek, de arra nem tudott választ adni, hogy a lány miért gyalog indult haza, és miért nem szállt taxiba. A Hír TV riportere ugyanakkor beszámolt róla, hogy a helyszínen lévő rendőrök leginkább hajléktalanokat igazoltatnak, és a gyilkosság éjszakáján dolgozó taxisokat kérdezgetik.

A DNS-minta segíthet

A Bama.hu korábban úgy értesült, hogy a boncolás megállapításai, illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek. A tettes kézre kerítését segíti az anyagmaradványokból nyert DNS-minta, amely alapján elfogását követően egyértelműen azonosítható lesz a gyilkos. A lap felveti, hogy a minta valószínűleg nem egyezett a rendőrség adatbázisában szereplők egyikével sem, ugyanis ebben az esetben már kézre keríthették volna az elkövetőt.

Gyűjtenek a nyomravezetői díjra

Ismert, Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát. A baranyai megyeszékhelyen pedig felajánlásokat is gyűjtenek a nyomravezetői díjra, hogy minél hamarabb meglegyen az elkövető.

A 25 éves Bándy Kata vasárnap éjjel tűnt el egy buliból hazafelé menet, holttestét szerdán találták meg egy bokros területen. A Bama.hu csütörtökön számolt be arról, hogy a rendőrségi pszichológust meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetőleg nem ott, ahol megtalálták. A Pécsma.hu meg nem erősített információkra hivatkozva azt írta, Bándy Katát halála előtt durván bántalmazták.

Forrás: Hír TV/Pécsma.hu

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.