Stop Soros: vissza a hatvanas évekbe – a határon se ki, se be!

MN

2018. január 17., szerda 14:33, frissítve: csütörtök 07:35

Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztató keretében számol be a kormány illegális migrációval kapcsolatos döntéseiről.

Szerdán a kormányközeli Magyar Idők írta meg, hogy a kormány megtárgyalja és el is fogadhatja a Soros György és hálózata elleni akciótervet, amely több jogszabály-módosítással és szankciókkal szoríthatja vissza a migrációt támogató szervezeteket.

  • megvizsgálnák az amerikai–magyar kettős állampolgárságú Soros György Magyarország területéről kitiltásának törvényi lehetőségét, illetve az ehhez szükséges jogszabály-módosítást;
  • nyilvántartásba vennék a bevándorlást támogató szervezeteket, illetve megszüntetnék ezek nonprofit státusát;
  • a migrációt elősegítő szervezetek bevételeire bevándorlásszervezési illetéket vetnének ki.

Pintér Sándor és Kovács Zoltán a kormányülés szünetében megtartott sajtótájékoztatón közölte, hogy három részből álló „Stop Soros” csomagról döntöttek. Eszerint

  • az illegális migrációban részt vevő szervezeteket adatszolgáltatásra kötelezik.
  • idegenrendészeti távoltartásról is döntöttek, mivel nem csak pénzzel, személyekkel is lehet támogatni az illegális migrációt segítő szervezeteket. A külföldi állampolgárokat Magyarországtól, a magyarokat pedig a schengeni határ nyolc kilométeres körzetétől tartanák távol bizonyos esetekben.
  • azoknak, akik külföldről kapnak pénzt – akár szervezettől, akár magánszemélytől – adóként kell befizetni a támogatás 25 százalékát, amit a NAV szed majd be. Ez azokra vonatkozna, akik több pénzt kapnak külföldről, mint Magyarországról.

A törvénycsomagot előbb társadalmi vitára bocsátják.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A 444.hu kérdésére válaszolva Pintér Sándor kijelentette: Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet, ezért egyelőre nem alkalmazzák vele szemben az „idegenrendészeti távoltartás” intézményét. Azt, hogy melyik szervezetek végeznek ilyen tevékenységet, a szervezetek önbevallása fogja eldönteni – fűzte hozzá.

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.