Pintér volt cége ad munkát az egykori III/II-es Tasnádinak

MNO

2017. február 17., péntek 08:37, frissítve: péntek 09:07

Év eleje óta újra Pintér Sándor volt cégénél, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nél igazgató Tasnádi László volt rendészeti államtitkár – értesült a 24.hu.

A cégadatok szerint a volt államtitkár január 3-án kezdte meg a munkát Pintér Sándor belügyminiszter 2010-ben eladott cégénél. Vagyis Tasnádi László mindössze három hetet töltött munka nélkül azután, hogy rendészeti államtitkári megbízatása december 10-i hatállyal lejárt.

A portál megjegyzi, hogy Tasnádi korábban volt már a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. vezérigazgatója és a Pajzs 07 Biztonságvédelmi Zrt. igazgatósági tagja is. A 2010-es kormányváltás után ő lett Pintér miniszteri kabinetfőnöke, államtitkárrá 2014-ben nevezték ki.

A 24.hu emlékeztet: Tasnádi László úgy lett Pintér belügyminiszter rendészeti államtitkára, hogy Orbán Viktor Nagy Imre újratemetésén elmondott beszéde idején még a BRFK III/II-es operatív tisztjeként a beépített ügynököktől várt jelentéseket az ott történtekről. 2014-ben tagadta, hogy állambiztonsági tisztként jelentett volna bárkiről is. Azt mondta: a BRFK-nál kémelhárítással, terrorelhárítással foglalkozott, majd hírszerzési tevékenységet végzett.

Távozását hivatalosan nem indokolták, de közrejátszhatott benne az a botrány, melyet az 1956-os forradalom évfordulóján bejelentett előléptetése váltott ki: a III/II-es múltú államtitkárt október 23-a alkalmából vezérőrnagyból altábornaggyá léptették elő, amit Lázár János később kínosnak minősített.

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.