Pluszpénzt kapnak a postások az Erzsébet-utalványok kézbesítéséért

MN

2018. március 14., szerda 20:13, frissítve: szerda 22:46

Újabb levelet kaptak a postások a múltkori után: akkor az Erzsébet-utalványok kézbesítésének határidejéről tájékoztatták őket, szerdán pedig arról, hogy pénzt is kapnak a kihordásért – írja a 24.hu.

A portál szerint a levélben szerepel, hogy az elmúlt időszakban megnövekedett a kézbesítendő küldemények mennyisége, és a Magyar Posta Zrt. vezetése úgy döntött, extrajuttatással ismerik el a munkatársak többletteljesítményét. Az állami cég így 200 millió forintot oszt szét.

Eltérő az összeg, ha sikeresen kézbesítik a 10 ezer forint Erzsébet-utalvány tartalmazó borítékot, illetve ha csak értesítőt hagynak a címen – előbbi esetben darabjáért 50, utóbbinál csak 20 forint jár.

A pluszpénz az áprilisi fizetéssel, május elején érkezik. A posta a levélben megjegyzi: a kifizetés feltétele, hogy a küldeményfajtát a kézbesítési szabályoknak megfelelő minőségben, határidőre kell kivinni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.