Portik Tamás társat kapott

2012. augusztus 23., csütörtök 05:00

Jogerősen elítéltek számára fenntartott körletben, különleges biztonsági intézkedések mellett őrzik Portik Tamást a Csillag börtönben, a férfi ugyanakkor társat kapott zárkájában. A rendőrség egyelőre nem mutatta be Portiknak és védőjének azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján három, a kilencvenes években elkövetett leszámolás ügyében felbujtással gyanúsítják.

Portik Tamást a legszigorúbb fegyházkörülmények között, a jogerősen elítéltek számára fenntartott körletben őrzik a szegedi Csillag börtönben. Az előzetesben lévő vállalkozót sétára is olyan helyre viszik a büntetés-végrehajtás szakemberei, amelyet az épületen belül is szögesdrót vesz körbe. A kilencvenes évek leszámolásai közül eddig három ügyben felbujtással gyanúsított Portik ugyanakkor zárkájában társat kapott egy szegedi férfi személyében. Egyelőre nem tudni, hogy ez miképp vág egybe a fenti biztonsági intézkedésekkel.

Portik Tamás

Mint köztudott, Portik Tamás neve a V. Lászlóról elhíresült rendőrségi korrupciós botrányban is felmerült. A Heti Válasz úgy tudja, a nyomozás során egyértelművé kezd válni, hogy a Hajógyári-sziget nyár elején letartóztatott ura olajbűnözésből származó pénzeket kezelt. A lap szerint hivatalos rendőrségi feljegyzések tanúskodnak arról, hogy a kilencvenes évek olajszőkítési ügyleteiről elhíresült egykori Energol-vezér Portiknak hatalma van a mulatókirály fölött. A Heti Válasz értesülései szerint V. László Portik pénzéből építhette ki diszkóbirodalmát. Portik és társai egyébként július 15-én kerültek előzetes letartóztatásba. Sajtóhírek szerint V. László segítségével úszhatta meg eddig a felelősségre vonást Portik Tamás.

Portik számláján megbízóként az 1998-as, négy áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás, Prisztás József két évvel korábbi megölése, illetve a Seres Zoltán és egy üzlettársa életét kioltó, 1999 áprilisában elkövetett merénylet szerepel. Utóbbi ügyben a múlt héten került előzetesbe Bíró László, aki az említett ügyeket vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerint sofőrje volt annak a motorkerékpárnak, amellyel a bérgyilkosok a tahitótfalui helyszínre érkeztek. Portik tagadja, hogy köze lenne az említett ügyekhez, és nem tett vallomást azokban. Hasonlóan nem ismeri el érintettségét Bíró sem.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az NNI egy olyan teória mentén vizsgálódik, amelyben a Bíró mögött ülő lövész a tíz éve Tárnokról családjával együtt nyomtalanul eltűnt Radics Attila volt. Bíró László rendőrségi kihallgatásán a legtöbb kérdést Radics Attiláról tették fel neki a nyomozók, a férfi viszont úgy nyilatkozott, hogy csak felületesen ismerték egymást, eltűnésének körülményeiről, sorsáról semmit nem tud.

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.