Putyin: Jövő év elején kezdődhet Paks II. kivitelezése

2017. augusztus 28., hétfő 17:14, frissítve: hétfő 19:45

Örülök annak a lehetőségnek, hogy a sporteseményen beszélhetek a kétoldalú kapcsolatokról. Meg szeretném jegyezni, hogy a nehézségek ellenére javul a gazdasági dinamika. A tavalyi év során visszaesés volt a kereskedelmünkben, igaz, nem olyan nagy, csak 9 százalékos. Idén az első fél évben pedig 20 százalékos növekedés volt, különböző számítások szerint 27 százalékos is lehet – mondta Vlagyimir Putyin Budapesten az egyik legnagyobb orosz hírügynökség, a RIA Novosztyi szerint.

A politikus hozzátette: az orosz befektetők továbbra is élénken érdeklődnek a magyar lehetőségek iránt, ez egy év alatt 1,5 milliárd dolláros forgalmat generált.

Putyin azt állítja, hogy a jövő év elején akár el is kezdődhet Paks II. kivitelezése. A 12 milliárd dolláros forrás rendelkezésre áll – mondta az elnök az orosz hírügynökségnek.

Egy másik orosz hírügynökség, a TASZSZ szerint Vlagyimir Putyin a Papp László Sportarénában megígérte Orbán Viktornak, hogy tart egy cselgáncs edzést, de csak elméleti szinten. A hírügynökség szerint az orosz elnök egy focis hasonlattal élve viccelődött Orbánnal.

Köszönöm a meghívást, ez persze nem foci, de ez is egy jó sport. Erre állítólag azt válaszolta magyar miniszterelnök: Igyekszik tanulni. 

Az orosz elnök hétfő délután érkezett meg Budapestre, hogy a cselgáncs-világbajnokság megnyitóján vegyen részt. Ezután tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az orosz sajtó a nap folyamán azt írta, hogy Orbán és Putyin az Északi Áramlatról, a Török Áramlat meghosszabbításáról, valamint a magyar gáztárazók orosz gázzal való feltöltéséről beszélhettek.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.