Puzsér: Miért nem igazol át Botka a Fideszbe?

MN

2017. május 18., csütörtök 10:56, frissítve: csütörtök 12:07

„Botka László nem alkalmas miniszterelnök-jelöltnek. Botka László nem alkalmas arra, hogy megmentse a köztársaságot, nem alkalmas arra, hogy felzárkóztassa Magyarországot Európához” – írta Puzsér Róbert a Nyugati Fény oldalon megjelent cikkében.

Úgy véli, Botka „legfeljebb bohóccá válhat a tizenharmadik havi nyugdíj ígéretével, a hatvanöt év felettieknek behazudott ingyenes gyógyszerekkel és minden egyéb arra vonatkozó kísérletével, hogy a nyugdíjas kaszt szavazatait felvásárolja”. Erre nincs pénzügyi fedezet, nyilvánvaló, hogy ez a penetráns szociális demagógia „el fogja riasztani a bérből élők tömegeit, továbbá azokat az időseket, akiknek máris elegük van Orbán Viktor Kádár-restaurációjából” – teszi hozzá.

„Nevetséges, hogy húszévnyi politizálás épp most talált vissza a neoliberalizmustól a marxi gyökerekhez. Jól mutatja, mennyire nincs benne semmi szégyenérzet, hogy úgy kér vétójogot a 2010-es orbáni kétharmad politikai felelőseivel szemben, hogy a kétharmadot elsősorban okozó, kalandor Gyurcsány kifejezetten az ő támogatásával lett 2004-ben miniszterelnök” – írja, hozzátéve: az egyetlen kérdés, hogy vajon miért nem igazol át Botka a Fideszbe. „Lázár Jánostól tanulhatna hatalomtechnikát, Rogán Antaltól kaphatna öltözködési tanácsokat, Orbán Viktortól pedig elleshetné, miként kell úgy hülyének nézni az időseket, hogy azok észre ne vegyék – alighanem e téren van a legtöbb tanulnivalója.”

Botka László épp azt kínálja a hazai baloldalnak, amit a tizenharmadik havi nyugdíj Magyarországnak: egy olyan hazugságot, amely romlásba dönt – írja Puzsér Róbert.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.