Puzsér: Miért nem igazol át Botka a Fideszbe?

MN

2017. május 18., csütörtök 10:56, frissítve: csütörtök 12:07

„Botka László nem alkalmas miniszterelnök-jelöltnek. Botka László nem alkalmas arra, hogy megmentse a köztársaságot, nem alkalmas arra, hogy felzárkóztassa Magyarországot Európához” – írta Puzsér Róbert a Nyugati Fény oldalon megjelent cikkében.

Úgy véli, Botka „legfeljebb bohóccá válhat a tizenharmadik havi nyugdíj ígéretével, a hatvanöt év felettieknek behazudott ingyenes gyógyszerekkel és minden egyéb arra vonatkozó kísérletével, hogy a nyugdíjas kaszt szavazatait felvásárolja”. Erre nincs pénzügyi fedezet, nyilvánvaló, hogy ez a penetráns szociális demagógia „el fogja riasztani a bérből élők tömegeit, továbbá azokat az időseket, akiknek máris elegük van Orbán Viktor Kádár-restaurációjából” – teszi hozzá.

„Nevetséges, hogy húszévnyi politizálás épp most talált vissza a neoliberalizmustól a marxi gyökerekhez. Jól mutatja, mennyire nincs benne semmi szégyenérzet, hogy úgy kér vétójogot a 2010-es orbáni kétharmad politikai felelőseivel szemben, hogy a kétharmadot elsősorban okozó, kalandor Gyurcsány kifejezetten az ő támogatásával lett 2004-ben miniszterelnök” – írja, hozzátéve: az egyetlen kérdés, hogy vajon miért nem igazol át Botka a Fideszbe. „Lázár Jánostól tanulhatna hatalomtechnikát, Rogán Antaltól kaphatna öltözködési tanácsokat, Orbán Viktortól pedig elleshetné, miként kell úgy hülyének nézni az időseket, hogy azok észre ne vegyék – alighanem e téren van a legtöbb tanulnivalója.”

Botka László épp azt kínálja a hazai baloldalnak, amit a tizenharmadik havi nyugdíj Magyarországnak: egy olyan hazugságot, amely romlásba dönt – írja Puzsér Róbert.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.