Ráküldené a Fideszre az ÁSZ-t az Együtt

MN

2018. január 18., csütörtök 14:29, frissítve: csütörtök 14:55

„Immár nyilvánvaló – hivatalosan nem cáfolt, piaci információk alapján –, hogy a Fidesz és a kormányzati kommunikáció a szabad plakáthelyek jelentős részét lefoglalta. Egy plakáthely lefoglalásához ma már előleget kell fizetni, ami ez esetben akár 500–800 millió forint is lehetett” – hívta fel a figyelmet Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ezért Juhász Péter, az ellenzéki párt elnöke és Szigetvári Viktor hivatalos kockázatjelzést tesz az Állami Számvevőszéknél, hogy vizsgálat induljon az ügyben. A párt szerint az állami intézménynek utána kell járnia a Fidesz által lefoglalt közterületi hirdetések piaci értékének, mennyiségének és a piaci, illetve szerződéses árnak.

Szigetvári hozzátette: az ÁSZ-nak meg kell vizsgálnia a közterületi hirdetések foglalásához szükséges pártfinanszírozási likviditás forrását, számvitelileg helyes elszámolásának módját. Az Együtt szerint a számvevőknek utána kellene járniuk a Fidesz által lefoglalt közterületi hirdetések és a Kormányzati Kommunikációs Központ által lefoglalt közterületi hirdetési felületek esetleges összefonódásának is.

A párt úgy véli, felmerül annak a gyanúja, hogy a kormányzati intézmény tartja foglalásban a később a Fidesz által használandó felületeket.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.