Ráküldené a Fideszre az ÁSZ-t az Együtt

MN

2018. január 18., csütörtök 14:29, frissítve: csütörtök 14:55

„Immár nyilvánvaló – hivatalosan nem cáfolt, piaci információk alapján –, hogy a Fidesz és a kormányzati kommunikáció a szabad plakáthelyek jelentős részét lefoglalta. Egy plakáthely lefoglalásához ma már előleget kell fizetni, ami ez esetben akár 500–800 millió forint is lehetett” – hívta fel a figyelmet Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ezért Juhász Péter, az ellenzéki párt elnöke és Szigetvári Viktor hivatalos kockázatjelzést tesz az Állami Számvevőszéknél, hogy vizsgálat induljon az ügyben. A párt szerint az állami intézménynek utána kell járnia a Fidesz által lefoglalt közterületi hirdetések piaci értékének, mennyiségének és a piaci, illetve szerződéses árnak.

Szigetvári hozzátette: az ÁSZ-nak meg kell vizsgálnia a közterületi hirdetések foglalásához szükséges pártfinanszírozási likviditás forrását, számvitelileg helyes elszámolásának módját. Az Együtt szerint a számvevőknek utána kellene járniuk a Fidesz által lefoglalt közterületi hirdetések és a Kormányzati Kommunikációs Központ által lefoglalt közterületi hirdetési felületek esetleges összefonódásának is.

A párt úgy véli, felmerül annak a gyanúja, hogy a kormányzati intézmény tartja foglalásban a később a Fidesz által használandó felületeket.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.