Rékasi Zsigmond: Lehet, hogy mi már nem fogunk Magyarországon gyereket nevelni

MN

2018. április 10., kedd 10:56, frissítve: kedd 18:16

„Talpra, magyar, hív a szabadság” címmel tüntetést szerveznek vasárnap estére a Kossuth térre. A szervezők között van Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament tagja is, a január óta tartott diáktüntetések egyik fő szervezője. A demonstrációt szimbolikus időpontban, 19 óra 56 perckor kezdik.

Rékasi Zsigmond aktivista a Hír TV Egyenesen című műsorában azt mondta: ha a magyar emberek nem fognak össze a jelenlegi rendszer ellen, akkor egyre lehetetlenebb lesz majd Magyarországon élni.

„Lehet, hogy mi már nem fogunk Magyarországon gyereket nevelni vagy itt leélni az életünket, pedig én nagyon szeretném, tényleg nagyon szeretném. És a barátaimmal és az ismerőseimmel is együtt mind – és gondolom, mind, akik itt ülnek, a stúdióban vagy akár a televízió túloldalán, gondolom, azért is nézik az adást –, ez egyre lehetetlenebb. És hogyha most az emberek nem állnak ki ez ellen... És tényleg most már a magyarságnak sajnos ez egy tulajdonsága, hogy nagyon sokáig tűr, és csak aztán reagál egyszer. Reagáljunk most, és ténylegesen legyen megint egy összetartó Magyarországunk” – mondta a diákaktivista.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.