Rendkívüli hír: Németh Szilárd is evett már rovart!

2018. február 21., szerda 14:14, frissítve: szerda 18:29

A Fidesz alelnöke a hazai gasztronómiára leselkedő veszélyekről is beszélt, így a gíroszosokról, a kebabosokról és a McDonald’sról. Kiderült, ő is evett már rovart.

Nem kell migráció ahhoz, hogy veszélybe kerüljön a magyar gasztronómia, „de mi lesz, ha még betelepülnek” – erről beszélt Budapesten Németh Szilárd annak kapcsán, hogy kedden Fazekas Sándor agrárminiszter már amiatt aggódott, hogy a Soros-terv működésbe lépése azzal járna, hogy Magyarországon is rovarokat vagy grillezett skorpiót kellene ennie az embereknek. 

A Fidesz alelnöke kifejtette, hogy egyre kevesebb lacikonyha van az országban, miközben  gíroszosból, kebabosból, turkish kebabosból és McDonald’sból egyre több. „Egyértelmű, nem? Ha ők lesznek többen, akkor evvel kell majd barátkozni” – jelezte, hogy itt veszély fenyegeti a magyarok étkezési szokásait is.

Németh Szilárd egy régi viccet is elmesélt: „Németországba tíz év múlva bemegy a presszóba egy ember, és azt mondja: Alahahauhhauha Coca-Cola. Erre visszakérdez az eladó: Egy jéghideg mit kérsz?” Ám gyorsan sietett leszögezni: ez most egy vicc volt, nem szeretett volna senkit megbántani, nem tud arabul.

Ugyanakkor Németh Szilárd kissé lefagyott, amikor azt kérdezték tőle, hogy amikor a magyar emberek biztonságáról beszélnek, akkor miért tartják fontosnak, hogy egyéb gasztronómiai és vallási kérdéseket is elővegyenek. A politikus először nem értette a kérdést, mert visszakérdezett: „Hogy mit?” Majd arról faggatta az újságírót, hogy személyesen ott volt-e a csepeli lakossági fórumon, ahol Fazekas Sándor előhozta a témát. Miután az újságíró jelezte, hogy nem, de látta a felvételt a miniszter szavairól, Németh úgy reagált: „Hagyjuk már a rizsát!”.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„Ez a rovar bekattant teljesen – mondta Németh Szilárd, majd rendszertani fejtegetésekbe bocsátkozott. – A bogarak azok kicsit szűkebb kategória, a bogarak rendszertanilag osztályba tartoznak vagy rendbe. Van a bogarak rendje és az ízeltlábúak törzse, igen, valahogy így van” – mondta a Fidesz második embere, aki szerint egyébként Fazekas Sándor nem mondott olyat, hogy Soros György rovarokat akar betelepíteni az országba, és hogy rá akarja kényszeríteni a magyarokat a rovarfogyasztásra. A politikus egyébként elárulta azt is, hogy már evett életében rovart, de nem ízlett neki.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy mennyire várható, hogy a kampányban azt hallhatjuk, hogy ha a szocialisták nyernek, Einstein agyát kell majd megenni, azt mondta: ilyet se mondott Fazekas. Később annyit még hozzátett: ha a kannibalizmust egy kicsit szélesebb körben értékeljük, akkor az MSZP elődpártjai ebben jeleskedtek: „Úgy végezték ki egymást, mint a huzat a hatalomért és pénzért”.

Németh egyébként sérelmezte, hogy az újságírók nem kérdezték őt a sajtótájékoztató eredeti témájával kapcsolatban, ami a Készenléti Rendőrségnél tett látogatása volt. Erről egyébként azt mondta: a múltjában vannak fekete foltok, például 2006 októbere, de azóta a szervezetnél „szellemi, lelki irányváltás” történt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.