Rendőri védelem az alvilág urának

WL

2012. június 9., szombat 04:30

Olyan rendőr, akit nem vesztegettek meg, gyakorlatilag nem is közelíthette meg azokat a szórakozóhelyeket, amelyek az éjszakai életben Vizónak becézett, mára már előzetesben lévő vállalkozó érdekeltségeibe tartoztak – írja a Magyar Nemzet.

Életveszélyesen megfenyegettek egy rendőrt, aki a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyeken akart intézkedni – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Magyar Prevenciós Alapítvány elnöke. Braun Mónika szerint az egyenruhások lehetőségei meglehetősen korlátozottak voltak, ha annak a vállalkozónak az érdekeltségeibe tartozó mulatók környékén akartak dolgozni, akit a napokban főtisztek megvesztegetésével gyanúsítottak meg, és helyeztek előzetes letartóztatásba.

A civil szervezet vezetője ezt onnan tudja, mert a megfenyegetett rendőr őt kereste meg, hogy az alapítványon keresztül próbáljon fellépni a sziget diszkóiban folyó droghasználat ellen.

A civil szervezet munkatársainak a mulatókat látogató fiatalok többször is elmondták, hogy ha valaki összeesett a tömegben vagy a diszkók környékén, akkor azt a szórakozóhelyek alkalmazottai összeszedték, majd autóval a sziget valamely részén kitették. A mentőket azért nem értesítették, mert így akarták elkerülni, hogy razziákat indítsanak.

A mulatóhelyek a vesztegetési botrány egyik civil gyanúsítottjának, az éjszakai életben csak Vizónak becézett V. Lászlónak az érdekeltségébe tartoznak. Lapunkat a vállalkozó egyik alkalmazottja úgy tájékoztatta, hogy az üzletember nyolc hónappal ezelőtt már kapott egy olyan jelzést, hogy hamarosan bilincsben viszik el. A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúja szerint az előzetesben lévő rendőrtisztek egyfelől biztosították, hogy V. Lászlónak az országban lévő negyven szórakozóhelyén ne, míg a konkurenciánál legyenek rendőrségi akciók. Együttműködésük ugyanakkor kiterjedt arra is, hogy a vállalkozót tájékoztassák az ellene tervezett nyomozati cselekményekről.

A korrupciós botrány – Ez történt mostanáig

Mint az MNO csütörtökön beszámolt róla, emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a Hajógyári-szigetről tavaly eltűnt fiatalember ügyében. Az ORFK szóvivője közölte, erre a múlt héten kirobbant rendőri korrupciós ügy világított rá. A 21 éves fiatal tavaly decemberben tűnt el, a rendőrség mostanáig közigazgatási eljárásban vizsgálta az esetet. Akkoriban a sajtó arról írt, hogy a férfi – eltűnése előtt – szóváltásba, majd dulakodásba keveredett a Dokk diszkó kidobóival. Többek között ennek a szórakozóhelynek is tulajdonosa V. László.

Két korábban balesetnek tűnő vízbefulladást és egy eltűnést is vizsgál a BRFK a rendőrségi korrupciós botránnyal összefüggésben.

Ismert, a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a múlt héten kirobbant rendőrségi korrupciós ügyben őrizetbe vett G. Imrét, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetőjét és K. Attilát, a BRFK bűnügyi információs főosztálya kiemelt ügyek osztályának felderítéssel foglalkozó egykori nyomozóját.

A vezető beosztású rendőri vezetőket érintő korrupciógyanús ügynek így már összesen hat gyanúsítottja van: négy rendőr és két civil. Négy személyt vasárnap helyeztek előzetes letartóztatásba korrupció megalapozott gyanújával. A két civil közül az egyik V. László, az alvilági körökben jól ismert személy. Az ORFK egyébként szintén vasárnap rövid közleményben tudatta: Hatala József országos rendőrfőkapitány június elsejei hatállyal indoklás nélkül felmentette Gulyás Imre alezredest, Hopka Lajos felettesét, az NNI szervezett bűnözés elleni osztályának főosztályvezetőjét.

A korrupciós ügyről további részleteket itt olvashat.
További részleteket a Magyar Nemzet szombati számában olvashat.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.