Rétvári szerint nincs tanárhiány, csak helyenként

MN

2017. szeptember 26., kedd 06:18, frissítve: kedd 07:35

A pedagógushiány nem országos, hanem helyi jelenség, amelyeket az egyes tanintézmények helyettesítéssel kezelnek – mondta a Magyar Időknek Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára. Rétvári a kormánypárti lapnak arra a felvetésére reagálva, amely szerint a „balliberális média naponta kongatja a vészharangot tanárhiányról”.

Az államtitkár szerint a tanárhiány hosszú távú kezelésére a kormány már 2013-ban létrehozta a Klebelsberg képzési ösztöndíjpályázatot, amelynek célja a pedagógus-utánpótlás biztosítása. Rétvári szerint a kormány intézkedéseinek hatására a felsőoktatási intézménybe felvett, osztatlan tanárszakos hallgatók létszáma az elmúlt években fokozatosan növekedett, a 2013-as évhez képest 2017-re 79 százalékkal.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.