Rohamot indítanak a túlsúly ellen

LM

2012. január 14., szombat 10:13

A súlycsökkentésben segíti jól táplált katonáit a belga hadsereg: a fogyni vágyók önkéntesen internetes diétaprogramban vehetnek részt.

A Het Laatste Nieuws című napilap szerint már 320 katona szállt harcba a kilókkal a digitális diétaprogram segítségével, eddig viszont csupán minden harmadik könyvelhetett el sikereket. A belga honvédelmi minisztérium szerint ez az arány túl alacsony, ezért hatszáz katonának csökkenti a napi húsadagját. Ez kísérlet – hangsúlyozta a hivatal.

A Brüsszelhez közeli Neder Over Heembeek katonai kórház a húsadagokat 150 grammról 100 grammra csökkenti. A katonáknak azonban nem kell tartaniuk a legyengüléstől. „Aki tényleg nem lakik jól, az kérhet repetát is, extra adag krumplit” – mondta el Patrick Mullie, a hadsereg étkezési tanácsadója.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.