Róna Péter: Korrupcióban és hazudozásban fulladozik Magyarország

MN

2018. február 22., csütörtök 10:11, frissítve: csütörtök 12:50

Szelényi Iván, Andor László és Róna Péter voltak a múlt pénteki Magyar Nemzet Szalon vendégei – az eseményről lapunk csütörtöki száma négyoldalas tematikus melléklet részeként számolt be.

A lapunk által szervezett eseményen egyebek mellett a fiatalok elvándorlása és lakáshoz jutása volt a téma. Róna Péter a Lánchíd Rádió műsorában most ezzel kapcsolatban azt mondta: a problémával alapjában véve egyik kormány és egyik rendszer sem foglalkozott komolyan. Úgy véli, egy dolgot lehet tenni: egy masszív, jól átgondolt, jól kidolgozott bérlakás-építés volna a megoldás.

A közgazdász közölte: mindig van „valami más, ami ezeknek a kormányoknak fontosabb: Soros György »ócsárlása« fontosabb, a CEU bezárása fontosabb, az Európa elleni kampányolás fontosabb, Putyin kívánságainak a kielégítése fontosabb, és így tovább”.

„Sajnos a magyar társadalmi és politikai életben állandóan visszatérő probléma, hogy a hatalmon lévő politikusok ilyen eszement ideológiai témákkal foglalkoznak ahelyett, hogy a mindennapi problémákat próbálnák enyhíteni” – jelentette ki Róna Péter.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Hangsúlyozta, hogy 1956-ban egy nemzet vette a bátorságot, hogy a szovjet szuronyokkal szemben felkeljen, és az igazságtalanságra, valamint a hazugságáradatra azt mondja, ebből elég volt. „Én nem tudom, hogy mi lett velünk. Ez az ország valahogy a korrupcióban és a hazudozásban fulladozik. Olyan mélyre süllyedt, hogy ez egészen kétségbeejtő. Nem képes fellázadni az ellen a borzasztó állapot ellen, amit ez a kormány létrehozott” – fogalmazott. Szerinte valami nagyon súlyos dolog történt a társadalommal, „elvesztette a hitét saját magában”, és elvesztette a bátorságát. Emellett kiemelte: meg kell győzni a választópolgárokat, hogy ha nem mennek el szavazni, Magyarország az európai országok közösségéből kipenderül.

A kilencedik Magyar Nemzet Szalonon – a lakáshoz jutás problémáján kívül – az elvándorlás, a fiatalok életkezdési nehézségei, az otthonteremtés volt a központi téma. Keresse az újságárusoknál!

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.