Rongálás miatt nyomoznak Őcsényben

2017. október 5., csütörtök 08:52, frissítve: csütörtök 11:03

Még nem sikerült kiderítenie a rendőrségnek, hogy ki vagy kik rongálták meg annak az őcsényi panziótulajdonosnak az autóját, aki néhány napra menekült családokat, gyerekeket fogadott volna be a szálláshelyre.

– Az ügyben bejelentés érkezett a rendőrségre, mert Őcsényben szeptember 25-én az esti órákban megrongáltak két utcán parkoló járművet. A szekszárdi rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen – közölte lapunkkal Huszti Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Úgy tudjuk, hogy Fenyvesi Zoltán panziótulajdonosnak ma kell bemennie a szekszárdi rendőrségre az ügy miatt.

Ismeretes, a miniszterelnök megértőn nyilatkozott az Őcsényben történtekről. Orbán Viktor egyebek mellett azt mondta, „nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” a helyiek. Fenyvesi Zoltán szerint a miniszterelnök bűnpártoló – erről a Hír TV-nek adott interjúban beszélt. – Nem tudni, hogy milyen következmények lesznek ezután, ha elszabadul az erőszak. Szerintem a lelkiismeretébe bele kell néznie a miniszterelnökünknek – mondta a vállalkozó.

lemondott Fülöp János polgármester helyett kedd óta hivatalosan Kozma Zoltánné alpolgármester az ügyvezetője Őcsénynek. Ő szervezte a menekültellenes falugyűlést. Úgy tudjuk, hogy ma rendkívüli képviselő-testületi ülést tartanak, ennek témáját azonban nem sikerült megtudni a szerdán egész nap elérhetetlen Kozma Zoltánnétól. Az időközi polgármester-választás december 17-én lesz, de egyelőre nem tolonganak a jelentkezők a posztra.

Bogdán László, Cserdi cigány polgármestere a Hír TV-ben felajánlást tett, miszerint a faluban szívesen látják az Őcsényben nem fogadott menekülteket is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.05.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.