Schmidt Máriáék megvették a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-t

MN

2017. október 29., vasárnap 20:54, frissítve: hétfő 08:25

Schmidt Mária vasárnap este megvette Horváth Lászlótól a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben (BIF) lévő tulajdonrészét, ezzel Orbán Viktor tanácsadója véglegesen  többségi befolyást szerzett a cégben. A Terror Háza Múzeum főigazgatója összesen hárommillió részvényt vásárolt.

Horváth László a LAC Holding tulajdonosaként ismert, akinek agrárérdekeltségei is vannak.

A ügylet egyik érdekessége, hogy a felvásárló cég egyik tulajdonosa Ungár Péter, a Lehet Más a Politika elnökségi tagja. Ungárt elértük telefonon, de azt közölte portálunkkal, hogy „nem veszek részt a cég vezetésében, nem tudom, mennyibe került a részvények felvásárlása”.

Schmidt Mária legutóbb 45,26-ról 71,55 százalékra növelte részesedését, mellette Ungár Anna és Ungár Péter is növelte tulajdoni hányadát a családi cégben lévő tulajdonuk miatt 

Korábban a PIÓ-21 Kft., melyben Schmidt Máriának, az 1956-os emlékévért felelős kormánybiztosnak 50 százalékot meghaladó mértékű szavazati joga van, megvásárolta a svájci BFIN Asset Management AG részvényeinek 100 százalékát, így akkor 6 792 915 darab törzsrészvénye lett. Ezzel a kft. szavazati jogainak mértéke az 50 és 75 százalékos küszöbértéket is átlépte, és elérte a 76,92 százalékot.

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.