Schmidt Máriáék megvették a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-t

MN

2017. október 29., vasárnap 20:54, frissítve: hétfő 08:25

Schmidt Mária vasárnap este megvette Horváth Lászlótól a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben (BIF) lévő tulajdonrészét, ezzel Orbán Viktor tanácsadója véglegesen  többségi befolyást szerzett a cégben. A Terror Háza Múzeum főigazgatója összesen hárommillió részvényt vásárolt.

Horváth László a LAC Holding tulajdonosaként ismert, akinek agrárérdekeltségei is vannak.

A ügylet egyik érdekessége, hogy a felvásárló cég egyik tulajdonosa Ungár Péter, a Lehet Más a Politika elnökségi tagja. Ungárt elértük telefonon, de azt közölte portálunkkal, hogy „nem veszek részt a cég vezetésében, nem tudom, mennyibe került a részvények felvásárlása”.

Schmidt Mária legutóbb 45,26-ról 71,55 százalékra növelte részesedését, mellette Ungár Anna és Ungár Péter is növelte tulajdoni hányadát a családi cégben lévő tulajdonuk miatt 

Korábban a PIÓ-21 Kft., melyben Schmidt Máriának, az 1956-os emlékévért felelős kormánybiztosnak 50 százalékot meghaladó mértékű szavazati joga van, megvásárolta a svájci BFIN Asset Management AG részvényeinek 100 százalékát, így akkor 6 792 915 darab törzsrészvénye lett. Ezzel a kft. szavazati jogainak mértéke az 50 és 75 százalékos küszöbértéket is átlépte, és elérte a 76,92 százalékot.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.