Sehol egy migráns, mégis válsághelyzet van

MN

2018. március 5., hétfő 14:42, frissítve: hétfő 15:13

Noha a legutóbbi rendőrségi adatok szerint csupán tizennégy ember próbált a múlt hétvégén jogellenesen Magyarország területére lépni, és szemmel láthatóan nyoma sincs migrációs nyomásnak a déli határon, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága mégis fontosnak látta támogatni a kormány februári döntését a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelésének meghosszabbításáról – derül ki az MTI beszámolójából.

A Magyar Távirati Iroda tudósítása szerint a bizottságban azonban élénk vita alakult ki a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között a hétfői ülésen.

Németh Szilárd, a testület fideszes elnöke a döntés előtt azt mondta, annak a jogszabályi környezetnek a támogatásáról határoznak, amelyben a kormány és a parlament cselekedni tud, meg tudja védeni a magyar határokat, meg tudja állítani az illegális migrációt.

A rezsibiztos nem bírta megállni, hogy ne szúrjon oda az ellenzéknek a bizottsági ülés után. A Facebook-oldalán azt írta: „a migránspárti ellenzék” most sem szavazta meg a magyarok biztonságát szavatoló intézkedés szeptemberig tartó meghosszabbítását.

Hozzátette: „A kétszínű Jobbik pedig részt sem vett az ülésen, a piszkos munkát az MSZP-sekkel, a DK-sokkal és az LMP-sekkel végezteti el. Persze Harangozó Tamásnak, Vadai Ágnesnek és Demeter Mártának ez nem esik nehezére.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.