Semjén vadászata: a kormány kitart a rokonlátogatás verziója mellett

MN

2018. március 12., hétfő 15:00, frissítve: hétfő 18:35

„Sajtópletykákra” nem kívánt reagálni Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, amikor hétfői sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatairól kérdezték. Az MTI szerint annyit mondott: köztudott, hogy Semjén Zsoltnak rokonai élnek Svédországban, ahová rendszeresen jár, a vadászat pedig a hobbija.

A Magyar Nemzet hétfőn épp arról írt, hogy Semjén korábbi állításával szemben biztosan nem a rokonai fizették svédországi – meglehetősen drága – vadásztúráit. A lapunk birtokába került dokumentumok és fényképek arról tanúskodnak, hogy Farkas József, szállodaiparban érdekelt üzletember utalta át a költségeket, aki maga is részt vett a vadászatokon. Farkas érdekeltségei rengeteg állami megbízáshoz jutottak különösen 2010 után – vagyis a második Orbán-kormány beiktatása után –, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.