Semjén vadászata: a kormány kitart a rokonlátogatás verziója mellett

MN

2018. március 12., hétfő 15:00, frissítve: hétfő 18:35

„Sajtópletykákra” nem kívánt reagálni Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, amikor hétfői sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatairól kérdezték. Az MTI szerint annyit mondott: köztudott, hogy Semjén Zsoltnak rokonai élnek Svédországban, ahová rendszeresen jár, a vadászat pedig a hobbija.

A Magyar Nemzet hétfőn épp arról írt, hogy Semjén korábbi állításával szemben biztosan nem a rokonai fizették svédországi – meglehetősen drága – vadásztúráit. A lapunk birtokába került dokumentumok és fényképek arról tanúskodnak, hogy Farkas József, szállodaiparban érdekelt üzletember utalta át a költségeket, aki maga is részt vett a vadászatokon. Farkas érdekeltségei rengeteg állami megbízáshoz jutottak különösen 2010 után – vagyis a második Orbán-kormány beiktatása után –, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.