Semmi rendkívüli az angolérettségin

WA

2012. május 10., csütörtök 13:27

Az angol nyelv érettségi írásbelik is rendben befejeződtek csütörtökön országszerte a középiskolákban, az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása szerint az OH-hoz eddig semmilyen rendkívüli eseményről nem érkezett jelzés.

Az első idegen nyelvi érettségin 1198 vizsgahelyszínen 57 023-an, emelt szinten 108 vizsgahelyszínen 7801-en adtak számot tudásukról.

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből állt.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt, amelyből az első, az „Olvasott szöveg értése” részre 60 perc, a másodikra, a „Nyelvhelyesség” feladatsorának megoldására 30 perc állt rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a félórás „Hallott szöveg értése” vizsgaösszetevő következett, majd végül az „Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepeltek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc volt.

Emelt és középszinten is egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Az idén az oktatási kormányzat adatai szerint mintegy 137 600-an tesznek érettségit, ebből a szerdai törin

középszinten 1291 helyszínen 82 814 diák, emelt szinten 124 helyszínen 6897 vizsgázó adott számot tudásáról. A keddi matekon 1281 helyszínen 86 386 diák volt érintett középszinten, a nehezített verziót pedig 3720 vizsgázó választotta. Az oktatási államtitkárság korábbi közlése szerint matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, német és szerb nyelven is volt tudásáról számot adó diák. Hétfőn magyar nyelv és irodalomból érettségiztek a végzős diákok. Pénteken a német lesz terítéken, ezt követően a továbbtanulás szempontjából kevésbé népszerű tantárgyak következnek.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.