Sínen van a 3-as metró alagút-felújítási tendere

2017. augusztus 21., hétfő 09:07, frissítve: hétfő 13:30

Megérkezett a 3-as metró alagút-felújítási munkáira kiírt közbeszerzési eljáráshoz a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez tartozó közbeszerzési felügyeleti főosztály tanúsítványa – tudta meg a Magyar Nemzet.

Értesülésünk szerint múlt csütörtökön lépett életbe az ilyenkor szokásos szerződéskötési moratórium. Amennyiben senki nem támadja meg a bírálóbizottság döntését, augusztus 28-án hirdethetik ki, mely vállalkozás nyerte el a munkákat.

Ahogy azt lapunk megírta, a metróvonal északi szakaszán lévő hat állomás felújítási munkáit a Strabag Építőipari Zrt. végezheti el, nem sokkal több mint 24 milliárd forintos vállalási áron. Velük még ebben a hónapban megköthetik a szerződést. A két tender közül az alagút-felújításnál 15 százalékkal, az északi szakasz állomásainak esetében 23 százalékkal haladták meg az ajánlatok az eredetileg becsült összeget, míg a középső, illetve a déli metrószakasz állomásainak felújítására 44, illetve 47 százalékkal magasabb ajánlatok érkeztek. Információnk szerint utóbbiak esetében legkésőbb októberben új közbeszerzési eljárásokat indítanak. A 3-as metró teljes felújítására 137,5 milliárd forintot biztosít az állam.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.08.21.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.