Soros: A plakátok az antiszemitizmust erősítik

MN

2017. július 11., kedd 22:51, frissítve: szerda 09:44

Soros György úgy véli, hogy az arcképét használó plakátkampánnyal a magyar kormány az antiszemitizmust erősíti. Soros először szólalt meg ebben az ügyben – írja a BBC a magyar származású üzletember közleményére hivatkozva.

A lap azt írja, hogy sok magyarországi zsidó fél attól, hogy az 5,7 milliárd forintos kampány bújtatottan antiszemita, még ha ezt a kormány tagadja is. Soros közleményében azt írta: „Szomorú vagyok, hogy a jelenlegi magyar rezsim antiszemita képzetet kelt a szándékosan félrevezető kampánya részeként.” Soros köszönetet mondott azoknak, akik letépkedik az őt ábrázoló plakátokat, és örül, hogy a magyaroszági zsidó közösség vezetősége kiállt a kampány ellen.

„Európa legsötétebb óráit idézi” a magyar kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros György képét használja plakátjain – mondta kedden a Reuters hírügynökségnek, Michael Vachon, a magyar üzletember szóvivője.

Visszavonatná a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Soros György magyar származású üzletember budapesti díszpolgári címét, ezért még rendkívüli közgyűlést is összehívatnának.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.