Soros elleni feljelentés: Mirkóczkit kérdezték a rendőrök

2017. október 31., kedd 08:50, frissítve: kedd 14:51

Egyelőre nem döntött a rendőrség, elrendeli-e a nyomozást a Soros György elleni jobbikos feljelentés alapján. Ehelyett magát a feljelentőt – Mirkóczki Ádámot – hívták be meghallgatásra – értesült a Magyar Nemzet. A Jobbik politikusa lapunknak elmondta, múlt pénteken telefonáltak neki az üggyel megbízott Nemzeti Nyomozóm Irodától (NNI), és hétfő délelőtt kellett bemennie. Meglepetésére a nyomozók arra voltak kíváncsiak, alá tudja-e támasztani a milliárdos elleni feljelentését bármilyen közvetlen bizonyítékkal. Mirkóczki Ádám – többek között – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, vagy éppen alkotmányos rend elleni szervezkedés gyanúja miatt fordult a hatósághoz, beadványában pedig kormánypárti politikusok megszólalásaira hivatkozott. Így jelezte is az NNI munkatársának, hogy további információt kormánytagoktól, fideszes politikusoktól kérjenek.

– Önmagában a tény, hogy az NNI engem, és nem a feljelentésben hivatkozott kormánypárti politikusokat rendeli be, két dolgot sejtet – mondta. Egyrészt szerinte azt feltételezik, hogy bármilyen releváns és közvetlen információt eltitkolt, ami alátámasztaná a kormányzati propagandát. Másrészt – mint megfogalmazta – „jelen állás szerint a magyar hatóságoknak semmiféle információi nincsenek arról, hogy Soros György azokat a bűncselekményeket tervezné elkövetni, amikről a Fidesz kampánya tényként számol be”.

Mirkóczki megismételte, ha az NNI nem rendel el nyomozást, bebizonyosodik, hogy a Sorost érintő kormányzati propaganda nem más, mint blöff.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.31.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.