Soros elleni feljelentés: Mirkóczkit kérdezték a rendőrök

Katona Mariann

Katona Mariann

2017. október 31., kedd 08:50, frissítve: kedd 14:51

Egyelőre nem döntött a rendőrség, elrendeli-e a nyomozást a Soros György elleni jobbikos feljelentés alapján. Ehelyett magát a feljelentőt – Mirkóczki Ádámot – hívták be meghallgatásra – értesült a Magyar Nemzet. A Jobbik politikusa lapunknak elmondta, múlt pénteken telefonáltak neki az üggyel megbízott Nemzeti Nyomozóm Irodától (NNI), és hétfő délelőtt kellett bemennie. Meglepetésére a nyomozók arra voltak kíváncsiak, alá tudja-e támasztani a milliárdos elleni feljelentését bármilyen közvetlen bizonyítékkal. Mirkóczki Ádám – többek között – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, vagy éppen alkotmányos rend elleni szervezkedés gyanúja miatt fordult a hatósághoz, beadványában pedig kormánypárti politikusok megszólalásaira hivatkozott. Így jelezte is az NNI munkatársának, hogy további információt kormánytagoktól, fideszes politikusoktól kérjenek.

– Önmagában a tény, hogy az NNI engem, és nem a feljelentésben hivatkozott kormánypárti politikusokat rendeli be, két dolgot sejtet – mondta. Egyrészt szerinte azt feltételezik, hogy bármilyen releváns és közvetlen információt eltitkolt, ami alátámasztaná a kormányzati propagandát. Másrészt – mint megfogalmazta – „jelen állás szerint a magyar hatóságoknak semmiféle információi nincsenek arról, hogy Soros György azokat a bűncselekményeket tervezné elkövetni, amikről a Fidesz kampánya tényként számol be”.

Mirkóczki megismételte, ha az NNI nem rendel el nyomozást, bebizonyosodik, hogy a Sorost érintő kormányzati propaganda nem más, mint blöff.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.31.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.