Soros pénzelte a volt millásokat

2012. április 3., kedd 04:47, frissítve: kedd 22:02

Kiderült, a Soros György-féle Open Society Foundations támogatta huszonötezer dollárral a Civil Kontroll – Egymillióan a Demokráciáért mozgalmat.
Egyébként Soros György, illetve a hozzá köthető alapítványok a kiemelt támogatói a TASZ-nak, a Társaság a Szabadságjogokért elnevezésű jogvédő szervezetnek is. A gyöngyöspatai szegregáció ügyét felkaroló jogvédők azt állítják: pártoktól, politikai ideológiáktól és gazdasági érdekköröktől „függetlenül” dolgoznak. Ismert, a TASZ a Hír TV két műsorát is manipulációval vádolta meg, amiért bemutatta, hogy nincs szegregáció a gyöngyöspatai általános iskolában. Ezt követően a Hír TV rágalmazás miatt feljelentette a jogvédő szervezetet. A Keresztmetszet szóban forgó adását itt tekintheti meg.

A Magyar Nemzet információi szerint bár a szervezet feloszlott, a támogatás átutalt első részlete, 12 500 dollár náluk maradt.

A kormányellenes szerveződés feltehetőleg más formában tevékenykedik majd tovább, és azt állítják, a pénz megvan. A mozgalom meghatározó figurái egyben a Szolidaritás vezetőségének gerincét alkotják.

A Civil Kontroll – Egymillióan a Demokráciáért mozgalom (EMD) egy nemrég kirobbant pénzügyi botrány után oszlott fel. Képviselői ugyan azzal magyarázzák döntésüket, hogy az ügyészség nem vette nyilvántartásba az egyesületet, amit az eredeti feltételek szerint, az eredeti tagsággal már nem kívánnak újból kezdeményezni.

Korábban a Magyar Nemzet beszámolt arról, hogy a Bajnai Gordon-féle Haza és Haladás Alapítványt támogatják súlyos milliókkal külföldről.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.