Soros – mondta Szijjártó, aztán gyorsan kijavította magát

MN

2018. február 27., kedd 20:57, frissítve: szerda 07:28

Valóságos tabu lehet a fideszes politikusok számára a „soros” szó, már ha éppen nem központi utasítás szerint szidják az amerikai üzletembert.

Szijjártó Péter külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormánynak kampányt kellene szerveznie az ENSZ migrációs csomagja ellen, amikor belebotlott az Ellenség nevébe, a jelenetet a 24.hu vette észre, az Euronews élő közvetítésében.

„Hölgyeim és uraim engedjék meg, hogy röviden utaljak arra is, hogy a tegnapi napon az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában megkezdődött a soros ülésszak. Már úgy értem, hogy a sorra következő ülésszak”

Ily módon javította ki magát fejét csóválva a külügyminiszter mintha végzetes hibát követett volna el, és a szó kimondásával azonnal megjelenne a tüzet okádó, kampókezű Soros György a háta mögött.

Látható, hogy Fidesz az elmúlt napokban óvatosan kerülgette saját torzszülöttjét, a célján túllövő, kontraproduktív Soros-kampányt.

A hódmezővásárhelyi bukás után már a pozitív üzeneteket próbálták közvetíteni a kormányközeli sajtóban, és kerülték a kínos nevet – igaz, Karácsony Gergely esetében kedd estére már elfogyott a türelem, a Fidesz a minden lehetséges fórumon Soros-támogatónak, kerítésbontónak nevezi az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjét.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.