Stílusos hazafiak védik a migránsoktól a budapestieket

2018. április 4., szerda 14:01, frissítve: szerda 14:18

Milyen szerencse, hogy négy nappal az országgyűlési választás előtt pont elkészült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusa a Nagyvárad téren, így még egy átadón mondhatott beszédet Orbán Viktor miniszterelnök. A jelenlegi kormányfő nem tudott dicsekedni az ország oktatási sikereivel, ezért inkább megint migránsokkal riogatott.

– Budapest ma a világ egyik legbiztonságosabb városa, de elég egy rossz döntés, egy elhibázott választás, és Budapestre nem fogunk ráismerni – magyarázta. Orbán Viktor szerint

Magyarországon a migráció első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti.

A déli határon épített kerítés pedig elsősorban Budapestet védi. A jövőbe látva úgy fogalmazott: ma még Budapesten jó élni, gyermeket nevelni, de ha az ellenzék nyer, akkor vége mindennek. Oda lesz a biztonság, nem lesznek beruházások, új munkahelyek, értékálló jövedelmek és nyugdíjak sem. – Elég csak egyszer rosszul dönteni, elég egyetlen rossz lépés, és nincs megállás a lejtőn – hangoztatta a kormányfő. Egyenesen úgy fogalmazott, hogy ma ismét el akarják venni tőlünk a hazánkat.

Ennek az ismeretlen a háttérhatalomnak azonban nem lesz könnyű dolga, ha az NKE Ludovika Campust is be akarja majd venni a választások után. Ennyi rendőrt és biztonsági embert ugyanis már nagyon régen láttunk. Igaz, ami igaz, megannyi közjogi méltóság (Boross Péter volt miniszterelnök, több miniszter, Polt Péter legfőbb ügyész) emelte az átadási ünnepség fényét, de Orbán szerint Budapest a világ egyik legbiztonságosabb városa, ezért talán felesleges volt az Orczy park minden megmaradt fája mellé egy biztonsági embert állítani. Persze még így sem tudták eltakarni az Együtt aktivistáinak transzparenseit, amelyekre ezt írták:

A halott fák köszöntik a nemzet Mészárosát.

„A kormány és a főváros asszisztál ahhoz, hogy elvegyék Budapest legnagyobb közparkjait, csak azért, hogy Mészáros Lőrinc tovább gazdagodjon. A 36 hektárból 1 hektár az, amire annyi pénzt kegyeskedtek elkölteni, hogy valóban a lakók szabadidős tevékenységét tegyék lehetővé” – mondta Baranyai Krisztina. Az Együtt helyi képviselőjelöltje hozzátette: a fennmaradó 35 hektárt gyakorlatilag kisajátította az egyetem.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Építettek milliárdokból: lovardát, istállót, lőteret, kosárpályát, focipályát kerítés mögé – ezeket mind nem fogják használni a lakók.

Ami viszont jó hír, hogy az NKE oktatási éttermében csak 400 forint a tökfőzelék, így a haza szolgálatába szegődő hallgatók olcsón étkezhetnek. Valamint az egyetemi hallgatói önkormányzat magazinjából az is kiderült, hogy márciusban beindult a stíluskurzus, hogy ne unatkozzanak a katona-, rendőr-, vámos- és köztisztviselő-hallgatók 2018-ban sem. „Ha kilépünk az egyenruhából, érdemes ügyelnünk arra, mit üzenünk a külcsínnel. A stíluskurzus különösen a fiatal férfiak úriemberré válását segíti majd.” Ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy a Ludovika Campus átadóján Kocsis Máté, VIII. kerületi fideszes polgármester azt mondta, a grandiózus egyetemi épület a hazafiság szimbóluma, akkor a budapestiek is megnyugodhatnak: stílusos hazafiak vigyáznak majd a biztonságukra.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.