„Stop Soros”: már el is indult a „tájékoztató” kampány

MN

2018. január 19., péntek 12:57, frissítve: péntek 13:03

Péntek reggel elkezdték sugározni a vadiúj „Stop Soros” reklámspotot – szúrta ki a Vastagbőr. A videóban elhangzik: az elmúlt időszakban milliónyi bevándorló érkezett Európába, a magyar határon felépített kerítés azonban megállítja őket. „Soros György szerint ezt a kerítést le kell bontani, és további milliókat kell betelepíteni Afrikából és a Közel-Keletről” – teszik hozzá.

„Ez veszélyes, ezért a Soros-tervet meg kell akadályozni” – zárul a videó.

A hirdetés már a rádióban is fut.

Ismeretes, a kormányzat „Stop Soros” névvel illeti a szerdán ismertetett törvénytervezetet, mely három elemből áll:

  • Az illegális migrációban részt vevő szervezeteket adatszolgáltatásra kötelezik.
  • Idegenrendészeti távol tartásról is döntöttek, mivel nem csak pénzzel, személyekkel is lehet támogatni az illegális migrációt segítő szervezeteket. A külföldi állampolgárokat Magyarországtól, a magyarokat pedig a schengeni határ nyolc kilométeres körzetétől tartanák távol bizonyos esetekben.
  • Azoknak, akik külföldről kapnak pénzt – akár szervezettől, akár magánszemélytől – adóként kell befizetni a támogatás 25 százalékát, amit a NAV szed majd be. Ez azokra vonatkozna, akik több pénzt kapnak külföldről, mint Magyarországról.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a tervezettel kapcsolatban úgy fogalmazott, a törvénycsomag új helyzetet teremt, és mindenki, így Soros György is eldöntheti, hogy mit csinál, abbahagyja vagy folytatja az illegális migráció szervezését, támogatását.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.