Szabadlábon a volt fidelitasos

Győr Ágnes

Győr Ágnes

2016. január 9., szombat 07:30, frissítve: szombat 12:09

Szabadlábon védekezik jelenleg a Fidesz ifjúsági tagozatának korábbi elnöke, akinél tavaly februárban harmincezer eurónyi hamis pénzt talált a rendőrség. A fiatalember ellen a nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint várhatóan február elején zárul le – tájékoztatta lapunkat a hatóság.

Mint ismert, V. Áron Sebestyén a Keleti pályaudvarnál bukott le, ahol be akart váltani egy 100 euróst. Itt azonban észlelték, hogy a pénz hamis. A fiatalember el akart menekülni, de a rendőrök elfogták, és ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála. A gyanúsított budai, Logodi utcai lakóhelyén házkutatást tartottak, ahol 297 darab – feltehetően hamis – 100 eurós, valamint öt darab 20 eurós bankjegyet foglaltak le. V. Áron elismerte a bűncselekményt, kihallgatásakor azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt.

Az illetékes bíróság 2015. február 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.V. Áron esete azért is keltett jelentős médiavisszhangot az ügy kirobbanásakor, mert – mint azt az Index hírportál kiderítette – a férfi korábban a Fidesz ifjúsági tagozatának volt az elnöke. A Fidesz akkor közleményben nyomatékosította, hogy a fiatalembert már 2012-ben kizárta soraiból többek között tagdíjelmaradás miatt. Leszögezték, cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállalnak. A közlemény tartalmának ellentmondott több, a sajtóban megjelent cikk. A Zalaegerszegi 7 Nap című hetilap 2014. december 12-i számának tanúsága szerint V. Áron Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel közösen jelent meg a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági tagozata és az IKSZ közös zalaegerszegi vacsoraestjén. A cikk V. Áront a Fidesz ifjúsági tagozata elnökeként mutatta be.

Arra, ez miként volt lehetséges, a Fidesz az Origo hírportálnak akkor azt válaszolta: V. Áront 2012-ben kizárták a pártból, ha még ezek után is elnöknek adta ki magát, akkor szélhámoskodott.Január 4-én egyébként a 444 hírportál Már legalább államtitkár lehetnél, ha ott lettél volna ezekben a bulikban címmel publikált cikket, amelyben a Fidelitas képgalériájából válogattak. A publikált fotókon többek közt V. Áron is látható Kerékgyártó Gáborral, aki később egy ideig a budapesti Fidelitas elnöke volt.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.01.09.

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.