Szabadulása után is erőszakoskodott Kiss László?

MTI

2016. június 24., péntek 20:20, frissítve: péntek 20:33

Egy egykori úszó, úszóedző szerint vele is erőszakoskodott Kiss László, a magyar úszóválogatott korábbi szövetségi kapitánya – hangzott el a TV2 Tények extra című műsorában péntek este.

Az Olaszországban élő Hámori Magdolna, aki Kiss László tanítványa volt a Spartacusnál, majd gyerekeket oktatott az egyesület úszóóvodájában, a csatornának nyilatkozva azt mondta: Kiss László akkor támadt rá, amikor már letöltötte börtönbüntetését csoportosan elkövetett nemi erőszakért.

A korábbi úszó közölte, az eset a hetvenes évek elején történt: Kiss László fölment az uszoda egyik emeleti termébe, ahol ő egyedül volt, és rögtön kulcsra zárta maga mögött az ajtót. Az asszony szavai szerint a volt szövetségi kapitány azzal fenyegette, hogy meg fogja erőszakolni. Ezután kergetni kezdte a teremben, és csak akkor hagyta abba, amikor Hámori Magdolna azt mondta, hogy a rendőrséghez fordul, és nyilvánosságra hozza a történteket. Hámori hangsúlyozta: nem fog tudni megbocsátani Kiss Lászlónak.

Az úszóedzőről április elején írta meg egy portál, hogy versenyzőkorában, 1961-ben, 21 évesen két másik úszóval együtt megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért több év börtönre ítélték. Kiss László büntetéséből húsz hónapot töltött le, elnöki kegyelemmel szabadult. Az áldozatról az ügy kirobbanása után az terjedt el, hogy már nem él. Takáts Zsuzsanna azonban május 7-én az RTL Klub Fókusz plusz című műsorában nyilvánosság elé állt. Azt mondta, elege lett azokból a hazugságokból, amelyek a médiában megjelentek róla. Az interjúban részletesen beszélt az ellene elkövetett erőszakról, az azt követő nehézségekről, a családját ért fenyegetésekről.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.