Szabó Tímea: Béremelést kértem a mentősöknek, elküldtek az anyámba

MN

2017. szeptember 20., szerda 22:36, frissítve: csütörtök 14:40

Alpári stílusban, anyázva reagált a fideszes Boldog István arra az ötletre, hogy Szabó Tímea hatvanszázalékos azonnali béremelést kért a mentősöknek – legalábbis erről számolt be Facebook-oldalán a képviselő.

A Párbeszéd politikusa az Országgyűlés költségvetési bizottsága előtt vetette fel a fizetésemelés ötletét, ami szerinte tízmilliárd forintba, a Puskás stadion felújítási költségének csupán tizedébe kerülne, és már ezzel is meg lehetne állítani a mentőselvándorlást.

„Na, erre a fideszes Szűcs Lajos felolvasott egy teljesen értelmetlen szöveget, hogy milyen nagy béremelések voltak már eddig is. A kormánypárti hazugságra nyilván parázs vita alakult ki, ami közben a szintén fideszes Boldog István odahajolt szomszédjához, és félhangosan mondott neki valamit” – írja a Szabó Tímea.

Ezután állítólag eldurvultak az események. „A bizottság elnöke, Mesterházy Attila azonnal jegyzőkönyvbe is kérte, hogy Boldog elküldött a »k@rva anyámba«. Itt végleg elszabadultak az indulatok. Félve a közelgő Facebook-poszttól, Boldog rémülten tagadta a nyilvánvalót, Szűcs pedig közölte, hogy én viszont lehülyéztem Boldogot. (Nem hülyéztem le, csak javasoltam, hogy a megjegyzések helyett menjen vissza kedvenc parlamenti hobbijához: a korona előtti hajolgatáshoz)” – olvasható Szabó Tímea bejegyzésében. Az üggyel kapcsolatban levélben kerestük meg Boldogot, hogy a történteket saját szemszögéből is bemutassa. Ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Bár Boldog István állítólag tagadta, hogy gyalázkodott volna – és az ügyben kizárólag csak Szabó Facebook-bejegyzésére hagyatkozhatunk –, a káromkodás épp csak megrezgetné az alacsonyra tett parlamenti stílus lécét.

A politikusok körében már megszokottnak mondható a legalja kocsmai hangvétel: k*rvaanyázott felszólalása végén Kuncze Gábor SZDSZ-es képviselő is, beszólását a bekapcsolva felejtett mikrofon leplezte le, Gyurcsány Ferenc pedig népnyúzó diktátornak, felkapaszkodott prolinak nevezte blogbejegyzésében Orbán Viktort.

A börtönszlengből átvett csicska kifejezést viszont éppen Orbán Viktor honosította meg a parlamenti közbeszédben, tőle indultak a Brüsszelnek szánt kokik és sallerek is. 

A Fidesz trágárságért felelős kabinetvezetője azonban egyértelműen Deutsch Tamás, aki Twitter- és Facebook-bejegyzésekben küldi el vélt és valós ellenfeleit melegebb éghajlatra.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.