Szabó Tímea: Béremelést kértem a mentősöknek, elküldtek az anyámba

MN

2017. szeptember 20., szerda 22:36, frissítve: csütörtök 14:40

Alpári stílusban, anyázva reagált a fideszes Boldog István arra az ötletre, hogy Szabó Tímea hatvanszázalékos azonnali béremelést kért a mentősöknek – legalábbis erről számolt be Facebook-oldalán a képviselő.

A Párbeszéd politikusa az Országgyűlés költségvetési bizottsága előtt vetette fel a fizetésemelés ötletét, ami szerinte tízmilliárd forintba, a Puskás stadion felújítási költségének csupán tizedébe kerülne, és már ezzel is meg lehetne állítani a mentőselvándorlást.

„Na, erre a fideszes Szűcs Lajos felolvasott egy teljesen értelmetlen szöveget, hogy milyen nagy béremelések voltak már eddig is. A kormánypárti hazugságra nyilván parázs vita alakult ki, ami közben a szintén fideszes Boldog István odahajolt szomszédjához, és félhangosan mondott neki valamit” – írja a Szabó Tímea.

Ezután állítólag eldurvultak az események. „A bizottság elnöke, Mesterházy Attila azonnal jegyzőkönyvbe is kérte, hogy Boldog elküldött a »k@rva anyámba«. Itt végleg elszabadultak az indulatok. Félve a közelgő Facebook-poszttól, Boldog rémülten tagadta a nyilvánvalót, Szűcs pedig közölte, hogy én viszont lehülyéztem Boldogot. (Nem hülyéztem le, csak javasoltam, hogy a megjegyzések helyett menjen vissza kedvenc parlamenti hobbijához: a korona előtti hajolgatáshoz)” – olvasható Szabó Tímea bejegyzésében. Az üggyel kapcsolatban levélben kerestük meg Boldogot, hogy a történteket saját szemszögéből is bemutassa. Ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Bár Boldog István állítólag tagadta, hogy gyalázkodott volna – és az ügyben kizárólag csak Szabó Facebook-bejegyzésére hagyatkozhatunk –, a káromkodás épp csak megrezgetné az alacsonyra tett parlamenti stílus lécét.

A politikusok körében már megszokottnak mondható a legalja kocsmai hangvétel: k*rvaanyázott felszólalása végén Kuncze Gábor SZDSZ-es képviselő is, beszólását a bekapcsolva felejtett mikrofon leplezte le, Gyurcsány Ferenc pedig népnyúzó diktátornak, felkapaszkodott prolinak nevezte blogbejegyzésében Orbán Viktort.

A börtönszlengből átvett csicska kifejezést viszont éppen Orbán Viktor honosította meg a parlamenti közbeszédben, tőle indultak a Brüsszelnek szánt kokik és sallerek is. 

A Fidesz trágárságért felelős kabinetvezetője azonban egyértelműen Deutsch Tamás, aki Twitter- és Facebook-bejegyzésekben küldi el vélt és valós ellenfeleit melegebb éghajlatra.

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.