Szabó Tímea: Béremelést kértem a mentősöknek, elküldtek az anyámba

MN

2017. szeptember 20., szerda 22:36, frissítve: csütörtök 14:40

Alpári stílusban, anyázva reagált a fideszes Boldog István arra az ötletre, hogy Szabó Tímea hatvanszázalékos azonnali béremelést kért a mentősöknek – legalábbis erről számolt be Facebook-oldalán a képviselő.

A Párbeszéd politikusa az Országgyűlés költségvetési bizottsága előtt vetette fel a fizetésemelés ötletét, ami szerinte tízmilliárd forintba, a Puskás stadion felújítási költségének csupán tizedébe kerülne, és már ezzel is meg lehetne állítani a mentőselvándorlást.

„Na, erre a fideszes Szűcs Lajos felolvasott egy teljesen értelmetlen szöveget, hogy milyen nagy béremelések voltak már eddig is. A kormánypárti hazugságra nyilván parázs vita alakult ki, ami közben a szintén fideszes Boldog István odahajolt szomszédjához, és félhangosan mondott neki valamit” – írja a Szabó Tímea.

Ezután állítólag eldurvultak az események. „A bizottság elnöke, Mesterházy Attila azonnal jegyzőkönyvbe is kérte, hogy Boldog elküldött a »k@rva anyámba«. Itt végleg elszabadultak az indulatok. Félve a közelgő Facebook-poszttól, Boldog rémülten tagadta a nyilvánvalót, Szűcs pedig közölte, hogy én viszont lehülyéztem Boldogot. (Nem hülyéztem le, csak javasoltam, hogy a megjegyzések helyett menjen vissza kedvenc parlamenti hobbijához: a korona előtti hajolgatáshoz)” – olvasható Szabó Tímea bejegyzésében. Az üggyel kapcsolatban levélben kerestük meg Boldogot, hogy a történteket saját szemszögéből is bemutassa. Ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Bár Boldog István állítólag tagadta, hogy gyalázkodott volna – és az ügyben kizárólag csak Szabó Facebook-bejegyzésére hagyatkozhatunk –, a káromkodás épp csak megrezgetné az alacsonyra tett parlamenti stílus lécét.

A politikusok körében már megszokottnak mondható a legalja kocsmai hangvétel: k*rvaanyázott felszólalása végén Kuncze Gábor SZDSZ-es képviselő is, beszólását a bekapcsolva felejtett mikrofon leplezte le, Gyurcsány Ferenc pedig népnyúzó diktátornak, felkapaszkodott prolinak nevezte blogbejegyzésében Orbán Viktort.

A börtönszlengből átvett csicska kifejezést viszont éppen Orbán Viktor honosította meg a parlamenti közbeszédben, tőle indultak a Brüsszelnek szánt kokik és sallerek is. 

A Fidesz trágárságért felelős kabinetvezetője azonban egyértelműen Deutsch Tamás, aki Twitter- és Facebook-bejegyzésekben küldi el vélt és valós ellenfeleit melegebb éghajlatra.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.