Szakközépiskolai tanuló járt Balognál

Hutter Marianna

Hutter Marianna

2017. január 11., szerda 15:08, frissítve: szerda 17:01

Támogatná az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, hogy létrejöjjön egy olyan országos diákszervezet, amely közvetlen kapcsolatban áll a kormánnyal és a miniszterrel – erről beszélt lapunknak Mészáros Dávid szakközépiskolai diák, a Független Diákparlament tagja, aki kedd este tárgyalhatott Balog Zoltánnal.

Mészáros még decemberben kereste fel Balog Zoltánt miniszteri munkájáról szóló éves beszámolóján, ahol a tárcavezető a sajtó nyilvánossága előtt ígérte meg, hogy személyesen ül le vele tárgyalni az oktatás kérdéseit érintő javaslatairól. A tervezett diákunióba az ország összes iskolájának diákönkormányzatából delegálnának tagot megyei, onnan pedig országos szintre, hogy képviseljék a tanulók véleményeit. Mészáros Dávid ígéretet kapott arra, hogy az ügyben tárgyalhat Palkovics László oktatási államtitkárral is.

A fiatalember arról is beszélt, felvetésével, mely szerint szükség lenne a tankönyvpiac szélesítésére, Balog Zoltán egyetértett, és azt állította, hogy a következő tanévben már több könyvből választhatnak a pedagógusok.

Az egyeztetésen szó esett egyebek között arról, hogy nagy a tanárhiány az iskolákban. Ezt Balog is elismerte, de szerinte még néhány évet kell várni, hogy a kérdést orvosolja a néhány éve bevezetett Klebelsberg-ösztöndíj, amely azoknak a pedagógushallgatóknak jár, akik vállalják, hogy egyetemi éveik után legalább annyi időn át dolgoznak szakmájukban, ahány évig az ösztöndíjat kapták.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.