Százak állnak fel a gátra Hajdú-Biharban is

NT

2012. augusztus 11., szombat 13:35, frissítve: vasárnap 10:53

Az újjászervezett hivatásos katasztrófavédelem sok száz önkéntese tett esküt szombaton Hajdú-Bihar megyében – közölte Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató Debrecenben sajtótájékoztatón.

Debrecenben a Hortobágy mentőcsoport 53 tagja, valamint a katasztrófavédelem 350 önkéntese, illetve kötelezettje, Berettyóújfaluban, Hajdúnánáson és Püspökladányban pedig 100-100 önkéntes tette le a polgári védelmi esküt.
„Hajdú-Biharban is felállunk a gátra” – jellemezte a helyi önkéntes polgári védelmi alakulat megalakulását Rácz Róbert kormánymegbízott.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik tényleges önkéntesként vesznek részt a katasztrófavédelmi törvényben előírt polgári védelmi kötelezettség teljesítésében.

100 ezren is lehetnek az önkéntesek

Mint az mno.hu korábban megírta, a jövőben a tervek szerint minden megyében, valamint munkahelyeken is lesznek önkéntes katasztrófavédelmi mentőszervezetek. Ismert, az új katasztrófavédelmi törvény szabályozza a védekezésbe való bevonásukat, illetve támogatását. A jogszabály e tevékenységet önkéntes polgári védelmi szolgálatként határozza meg. Tagjaik az állam által meghatározott módon vizsgát tesznek, míg a szervezetek pénzügyi támogatásokra pályázhatnak eszközparkjuk bővítésére. Az új típusú szervezetben a katasztrófavédelem számításai alapján az önkéntesek létszáma 2012 végéig eléri a 100 ezer főt.

Forrás: MTI,MNO

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.