Százmilliárdokat költenének balatoni fejlesztésekre

MTI

2017. április 3., hétfő 06:24, frissítve: hétfő 11:06

A Balaton-régió 367 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást kapna. Hosszú távú terv az is, hogy csak elektromos motorral felszerelt hajók járjanak a tavon – írja a Magyar Idők.

Nyárra 56 strand megújul a Balaton körül, de ez csak egy része a régiós fejlesztési terveknek: a Magyar Idők úgy tudja, hogy egy kormányzati döntés értelmében 367 milliárdos fejlesztési forrást kapnak a Balaton-környéki települések.

A kormánypárti lap megszólaltatta Fekete Tamást, a Balatoni Regionális TDM (turisztikaidesztináció-menedzsment) Szövetség alelnökét is, aki szerint a fejlesztésekhez tartozik az is, hogy pár éven belül csak villanymotoros hajók járnak majd a tavon.

Fekete hozzátette, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a helyi önkormányzatok dolgoznak egy új turistakalauzon, amely az üdülőövezet családbarát szolgáltatásait is tartalmazza, s várhatóan még az üdülési szezon előtt elkészülhet.

A turizmus a GDP 10 százalékát hozza, és 350 ezer embernek ad munkát, minden egyes beruházás számos új munkahelyet teremt. A térségfejlesztésben egyre hangsúlyosabb szerepet kap a desztinációalapú szemlélet, ami azt jelenti, hogy egyes kiemelt úti célokon élménypontokat alakítanak ki – fűzte hozzá a szakember.

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.