Százmillióból szépült meg a Heves megyei település

WL

2013. augusztus 27., kedd 09:08, frissítve: kedd 10:02

Európai uniós támogatással, csaknem százmillió forintos, vissza nem térítendő támogatás segítségével újult meg a Heves megyei Pálosvörösmart – közölte a település önkormányzata.

A tájékoztatás szerint a beruházás a település alapinfrastruktúrájának fejlesztését, bővítését, illetve energiatakarékos korszerűsítését célozta.

Ennek keretében megépítették a községet átszelő állami közút eddig hiányzó bal oldali járdáját, aszfaltburkolatot kaptak a község szélén lévő földutak, elvégezték a közvilágítási hálózat energiatakarékos korszerűsítését és új lámpaoszlopokat állítottak fel – olvasható a dokumentumban.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja részeként valósult meg. Az elnyert, vissza nem térítendő támogatás összege több mint 99 millió forint volt, a beruházás összköltsége meghaladta a 104 millió forintot.

Pálosvörösmart a Mátra és a Sárhegy találkozásánál fekszik. A XIV. században a pálos rend templomot és kolostort épített itt, a kolostor az egyik legnagyobb volt az akkori Magyarországon. A községben jelenleg 669 polgár él – olvasható a település honlapján.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.