Százmilliós adósságot kell törlesztenie az MSZP-nek

MN

2017. november 11., szombat 10:05, frissítve: szombat 19:23

168óra.hu értesülései szerint a napokban megkezdődött az adósságrendezésről szóló tárgyalás az MSZP és a D-Net Informatika Kft. között. A portál úgy tudja, hogy a párt ingatlaneladásból tervezi fedezni az elutalandó összeget, ugyanakkor a szocialisták részletfizetési konstrukciót is kidolgoztak; kérdéses azonban, hogy azt a D-Net vezetése elfogadja-e.

A 168óra.hu emlékeztet, hogy a cég tulajdonosa, Varga Tamás, a párt egykori informatikai igazgatója szeptember végén jogerősen is pert nyert az MSZP ellen. A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a pártnak nemcsak 16 milliós kamatot, hanem a csaknem 96 millió forintnyi elmaradt vállalkozói díjat is ki kell fizetnie a cég részére.

Az elsőfokú bíróság korábban megállapította, hogy az MSZP és a cég 1994 óta állt szerződéses kapcsolatban, a kft. komplex szolgáltatást nyújtott a pártnak. 2012-ben már több mint 70 milliós fizetési meghagyást küldött a D-Net a szocialistáknak.

A portál felhívja a figyelmet arra, hogy az adósság a 2010-es kormányváltás óta halmozódott. A bonyolult jogvita során az MSZP 110 milliós ellenkeresettel próbálkozott a céggel szemben − a Citynet Kft.-től az MSZP megvette a D-Net tartozását −, de nem járt sikerrel. A D-Net azzal védekezett, hogy nem létező tartozásról van szó, a párt követelése „aláíratlan, téves adatokat tartalmaz, különböző számlázó programokkal készültek, egy része mögött nincs szerződés”. Az elsőfokú bíróság nagy részben igazat adott a D-Net Kft.-nek, és elutasította az MSZP viszontkeresetét, ezt a másodfok is jogerősen helybenhagyta.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.