Százmilliós támogatás bűnmegelőzésre

LM, tt

2012. május 25., péntek 17:04

Csaknem százötvenmillió forintot költhet bűnmegelőzésre pályázati forrás segítségével a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság – közölte Kómár Viktória sajtószóvivő.

Tájékoztatása szerint a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) bűnmegelőzési pályázatán 30 munka közül 9 ért el eredményt, ezek között van a főkapitányság „Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével” című projektje.

A szóvivő felidézte: 2004-ben Veszprém megye – országos viszonylatban is az elsők között – megalkotta bűnmegelőzési és közbiztonsági koncepcióját, a Veszprém megye biztonságáért integrált társadalmi bűn- és baleset-megelőzési programot, létrehozta a bűnismétlés elleni reszocializációs és áldozatvédelmi munkacsoportot, melynek alapvető célja az ismételten bűnelkövetővé válás arányának csökkentése, illetve a büntetésüket kitöltött vagy egyéb szankciók hatálya alatt álló bűnelkövetők társadalomba való visszailleszkedésének elősegítése.

Kómár Viktória azt írta, az eddigi eredmények és a közös tevékenység hátteret adott a sikeres pályamunkához, amely meg is hozta gyümölcsét: a 143 millió forint összköltségű projekthez a főkapitányság 80 millió, a konzorciumi partnerek, a kormányhivatal igazságügyi szolgálata és a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége 53 millió, illetve csaknem 10 millió forintot nyert el; a támogatásban részesülők mellett 19 másik partner segíti a program megvalósulását.

A tervezett projekt lehetőséget ad arra, hogy az együttműködők a meglévő kapcsolati rendszert felhasználva, új partnereket bevonva, a társadalmi kohézió erősítése útján Veszprém megyében az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló komplex rendszert valósítsanak meg és működtessenek; a projekt része a többi között az időskorúak védelme, figyelemfelkeltő, bűnmegelőzési kampány finanszírozása, csoportfoglalkozások tartása – áll a közleményben.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.