Székely válogatott

Novák Miklós

2011. december 9., péntek 16:49

A román jégkorong-válogatott lélekben a Székelyföldet képviseli.

Tom Skinner, a román jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya pénteken kijelölte 25 fős keretét a jövő heti, csíkszeredai négyes tornára. A névsor elsősorban nem azért érint minket, mert a lengyel és az ukrán mellett a magyar csapat is hivatalos a viadalra. Inkább azért, mert a 25 hokisból egy román és egy honosított ukrán mellett 23 magyar nemzetiségű. Avagy a 25-ből csak kettő nem magyar. Aki kételkedne, itt a teljes névsor: Adrian Catrinoi, Fülöp Rajmond, Góga Attila, Kósa Endre, Flinta Botond, Molnár Szabolcs, Nagy István, Papp Szabolcs, Nagy Csaba, Jevgenyij Piszarenko, Becze Tihamér, Bíró Ottó, Mihály Ede, Moldován Ervin, Molnár Zsolt, Petres Tivadar, Péter Levente, Szőcs Szabolcs, Virág Csanád, Antal Zsombor, Basilidesz Tibor, Bálint Zsolt, Imecs Attila, Péter Róbert és Zsók Levente.

Noha a román szövetségnek Tánczos Barna személyében már évek óta magyar az elnöke, a válogatottnak külföldi edzője van, a kanadai Tom Skinner, aki aligha vádolható azzal, hogy a magyaroknak kedvezne. Inkább az áll a válogatás hátterében, hogy a bukaresti hoki az elmúlt évtizedben nagyon visszaesett, a csíkszeredai és a brassói viszont megerősödött.

A csapat hivatalosan román színekben játszik, lélekben azonban a Székelyföldet képviseli.

Forrás: MNO

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.