Székely talányosan reagált Mesterházy kijelentésére

MNO,

2010. február 8., hétfő 21:30

Az egészségügyi miniszter is bírálja Mesterházy Attilának az orvosok elkötelezettségét kétségbe vonó kijelentését. Székely Tamás szerint az egészségügyben dolgozók hivatásként, politikai hovatartozástól függetlenül vállalták a beteg emberek gyógyítását.

Székely Tamás Mesterházy Attila kijelentésével kapcsolatban elmondta: „Ez egy nagyon nehéz kérdés, egyszer engem is megtámadtak, hogy szocialista orvosokat választok magamnak, hogy tanácsadóim legyenek”. Hozzátette, ezt Nagy Kálmán, a KDNP képviselője tette akkor, amikor szakmai kollégiumokat választottak.

Mint kifejtette, Nagy a parlamentben azt kérte rajta számon, hogy „a szocialista miniszter szocialista orvosokat választ magának”. Az interpellációra adott válaszban Székely elmondta, hogy véleménye szerint nincs szocialista és nincs fideszes, tehát nincs jobboldali és baloldali egészségügy, nincsenek jobboldali és baloldali orvosok. „Én úgy gondolom, hogy van az orvos, aki azért választotta ezt a hivatást, hogy a beteg embereket gyógyítsa, és vannak a beteg emberek, akik segítségre szorulnak, és ez kortól, nemtől, politikai vagy vallási hovatartozástól függetlenül kell gyógyítania az orvosnak” – jelentette ki a miniszter.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje egy hete egy nyugdíjasoknak tartott kampányrendezvényen azt mondta: nem akar olyan országban élni, ahol attól kell tartania, hogy édesapja baloldali kötődése miatt nem kapja meg a megfelelő ellátást.

(hírTV)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.