Szél Bernadett: A Fidesz újra felépítette a kommunizmust

MN

2018. január 20., szombat 13:23, frissítve: szombat 18:26

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint az Országgyűlés vezetőinek nem lenne szabad engedniük, hogy a Fidesz–KDNP ellehetetlenítse az egyik legfontosabb bizottság, a nemzetbiztonsági működését.

Az ellenzéki párt társelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása alapján azt mondta, a kormánypártok nevetséges és mondvacsinált okokból akarják kitiltani őt, illetve bojkottálni a parlament nemzetbiztonsági bizottságának munkáját.

Kiemelte, a személyét és a pártját érő támadások azt bizonyítják, hogy a Fidesz megkezdte a leszámolást a valósággal. A kormánypártoknak még az ország nemzetbiztonsága sem drága, hogy odadobják koncként a kampány hevében – fogalmazott. Hozzátette, a Fidesz okkal tartja őt veszélyesnek, mivel az elmúlt években a valóság feltárásával sok kellemetlen órát okozott a nemzetbiztonsági bizottságban.

Szél Bernadett kijelentette, kötelességének és jogának tartja, hogy részt vegyen a testület munkájában. Közölte továbbá, hogy amíg a bizottságban ül, addig mindig lesz egy képviselő, aki az ülés után elmondja a Fidesz–KDNP-t zavaró valóságot.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az LMP kormányfőjelöltje úgy fogalmazott, a Fidesz Magyarországon újra felépítette a kommunizmust: besúgórendszert, kormánypropagandát működtet, miközben embereket sároz be és gyaláz meg azért, mert „lopni akar, kormányozni viszont nem tud”.

A Fidesz nyolc év alatt felvirágoztathatta volna az országot, ha a gyalázkodás helyett a bérekről, az oktatásról és az egészségügyről szólt volna a politikája, „egy kis Svájcot lehetett volna az országból csinálni” – mondta.

Szél Bernadett szólt arról is, hogy az LMP kormányra kerülése esetén a lehető legdemokratikusabb és legmodernebb intézkedéseket valósítaná meg az oktatásban, az egészségügyben és az energetika területén.

Kérdésekre válaszolva tömény hazugságnak és államtitoksértőnek nevezte azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint nemzetbiztonságilag kockázatosnak minősítették az egyik korábban felkért, Afganisztánban született, régebben a Migránsszolidaritás (Migszol) nevű szervezetnél dolgozó szakértőjét.

Hozzátette: a bizottságban való részvételének semmi köze ahhoz, hogy milyen szakértőket hív meg. Arra a kérdésre, hogy az afgán szakembert milyen szempontok alapján jelölte, Szél annyit válaszolt: országgyűlési képviselőként érvényes átvilágítással bír, ezért joga van ott lenni az üléseken.

Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy az LMP semmilyen kapcsolatban nem áll a Migszollal, továbbá semelyik szakértője nem végez olyan munkát, amilyenre ne lenne jogosult. Egyik válaszában azt mondta, az LMP frakciójában magyar állampolgárok dolgoznak, akiket nem különböztetnek meg származásuk alapján, pártja pedig a legkompetensebb emberekkel dolgozik együtt, ezért az összes szakértőjével és kollégájával kapcsolatban vállalja a felelősséget.

Szél Bernadett egy másik kérdésre azt mondta, soha nem találkozott Simicska Lajossal, illetve a fiával, az LMP pedig az „egyetlen oligarchamentes párt Magyarországon”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.