Szél Bernadett kikéri a Soros-listát a titkosszolgálattól

2018. március 30., péntek 14:34, frissítve: szombat 13:45

Az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul Szél Bernadett, hogy megismerhesse Orbán Viktor sokat emlegetett, „Soros-zsoldosok” nevét tartalmazó listáját.

A miniszterelnök legutóbb nagypénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy a kormány figyeli és számon tartja Soros György magyarországi ügynökeit.

„Orbán kétezres listáján vajon én hanyadik vagyok? (…) a kiiktatott Nemzetbiztonsági bizottság hiányában közvetlenül az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordulok, mert ha komolyan gondolják, amit a nevük jelent, ki kell adniuk a listát és tisztázniuk kell, pontosan milyen okból folytatják magyar állampolgárok tömeges megfigyelését. Orbán Viktor pedig, aki miniszterelnöki pozícióját láthatóan szűknek érezve valamiféle tábornoknak képzeli magát, a Soros-tervhez hasonlóan kap tőlem egy közérdekű adatkérést, aminek a hátuljára azt írom, hogy lesz még Magyarországon demokrácia” – írta Facebook-bejegyzésében.

Az emlegetett Soros-lista miatt már feljelentést tett az Együtt kormányfőjelöltje, Szigetvári Viktor – közleménye szerint ugyanis az adatbázis-építés kimeríti a különleges személyes adattal való visszaélés és a jogosulatlan, tiltott információgyűjtés büntetőjogi tényállását is.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Szél joggal feltételezheti, hogy ha létezik lista, azon a kormány őt is szerepelteti: vezető fideszes politikusok mára Soros jelöltjeinek nevezik a teljes ellenzéket, Szél Bernadettet pedig külön is előszeretettel Soros-ügynöközik le.

A parlamenti nemzetbiztonsági bizottság működése gyakorlatilag azért állt le, mert a fideszes tagok Németh Szilárd vezetésével a Soros-veszélyre hivatkozva kihagyják az üléseket –

egy sor érzékeny témában így nem lehet kérdezni a titkosszolgálatok vezetőit, például a közel-keleti számlákra vándorló uniós források, Kósa Lajos 1300 milliárdos fogása vagy éppen a kötvényes bűnözők ügye sem dolgozható fel.

A Fidesz fenyegetései pedig egyértelművé és határozottá váltak a választási kampány során: Orbán Viktor március 15-i beszédében a választások utáni jogi-politikai elégtétellel fenyegette meg kihívóit.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.