Szél Bernadett: Még nagyobb türelemre és megértésre van szükség

Az LMP női társelnöke nem mond le, és szerinte a programjukban sincs hiba, csak nem találják meg a hangot a választókkal

2018. április 9., hétfő 00:37, frissítve: hétfő 12:49

A parlamenti küszöböt átlépő LMP társelnöke, Szél Bernadett értékelése szerint köszönet illet mindenkit, aki az ellenzéki jelöltekre szavazott, különösen azokat, akik pártja és az Új Kezdet jelöltjeire adta a voksát.

Elismerte, nem lesz kormányváltás, azonban „a küzdelem új szintje, új minősége jön”, méghozzá „most, nulla óra huszonnégykor”. „Kétszer annyit kell küzdeni Magyarországért, mint eddig” – tette hozzá.

Szél úgy látja, programjukon nem kell változtatni, azonban a választókhoz való eljuttatásán igen.

„Nagyon nagy a baj ebben az országban, ezért minden magyar választópolgárt arra kérek, hogy ne adja fel. Még nagyobb türelemre és megértésre van szükség. Tudom, sokan most szomorúak, újra kell gondolni, amit letettünk” – zárta beszédét.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Nem a kormány nyerte meg a választást, az ellenzék veszítette el – mondta Hadházy Ákos. A LMP társelnöke korábbi ígéretéhez híven bejelentette a lemondását.  Azt mondta: az ellenzéki vezetők felelősséggel tartoznak az eredményért, ezért döntött a lemondás mellett.

Hadházy családjának köszönte meg, hogy kitartottak mellette, annak ellenére, hogy őket is meghurcolta a kormánypárti sajtó. – A magyar emberek hatvan százalékát ma csak a kormánypárti sajtó éri el, ne hibáztassák őket – mondta. Gratulálni elmondása szerint nem tud a Fidesz–KDNP-nek, mert nem volt tisztességes és egyenlő a verseny, amelybe szerinte ilyen feltételekkel nem is lett volna szabad belemennie az ellenzéknek. – Reggel fel fog kelni a nap, és az élet gyönyörű akkor is, ha a mai nap beláthatatlan politikai és gazdasági következményekkel járhat. Közel került Magyarország ahhoz, hogy kikerüljön az unióból, és a kormánypártok nem fogják elfelejteni azt a rettegést, amit a hódmezővásárhelyi vereség miatt. És ez meg fog látszani a politikájukon – mondta.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.