Németh Szilárd kitiltotta Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottságból

MTI

2018. január 15., hétfő 15:55, frissítve: hétfő 17:32

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója így indokolta a döntést: az LMP-s politikusok összevissza hazudoztak a nemzeti konzultáció alatt, mindvégig a „Soros-tervet” támogatták, „folyamatos fúrásban voltak”.

Aki pedig a „Soros-tervet” támogatja, aki a „Soros-birodalom” érdekében hoz meg döntéseket, az nem vehet részt a „Soros-terv” megakadályozásáról szóló nemzetbiztonsági bizottsági ülésen – közölte a fideszes politikus. Hozzátette, Szél Bernadett olyan, migránsokkal foglalkozó szervezetnél dolgozott, amelyet Soros György fizet, „tehát Soros fizette Szél Bernadettet is”. Ráadásul az LMP társelnöke ezt még „le is tagadja”, parlamenti önéletrajzában ugyanis nem szerepel ez a munka – fűzte hozzá.

Felrótta még Szél Bernadettnek azt is, hogy néhány hónapja Brüsszelben találkozott a Soros György alapítványát méltató Vera Jourová uniós biztossal.

Arra a kérdésre, hogy milyen alapon lehet „kitiltani” a nemzetbiztonsági bizottság üléséről Szél Bernadettet – aki tagja a testületnek -, a Fidesz alelnöke úgy reagált: nincs kitiltva senki, de azon az ülésen, amelyen a „Soros-terv” téma lesz, az LMP-s tag nem vehet részt, mert „egészen mást képvisel, mint a magyar érdek".

Az 1300 menekült befogadásával kapcsolatos felvetésekre a kormánypárti képviselő azt válaszolta: oltalmazottakról van szó, akiket nem szabad összekeverni az illegális bevándorlókkal.

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással összefüggésben szintén kérdésre azt mondta: úgy véli, a helyi plébános nem kampánybeszédet tartott vasárnap a templomban, hanem olyan elvi kérdésekről szólt, hogyan érzi magát jelenleg az egyház, a papság. Szerinte létező műfajról van szó, hiszen a katolikusoknál és a reformátusoknál is lehet a szertartás végén szót kérni, és senkit nem köteleznek a közösségből, hogy maradjon ott, „tehát ez nem az imaóra, hanem aki akar, az ott marad”.

Megkérdezték tőle azt is, hogy a Pest megyei Pilisen a hírek szerint vizitdíjat kell fizetni az önkormányzati rendelőintézetben. Németh Szilárd azt felelte: ha ez igaz, akkor kéri Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy vizsgálja ki az ügyet, mivel a 2008-as népszavazáson az emberek elutasították a vizitdíjat.

Az Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) Elios-ügyben készült jelentésével kapcsolatos kérdésre úgy reagált: az a helyes, ha a magyar hatóságok az OLAF minden felvetését kivizsgálják.

 

A szerkesztő ajánlja