Szél Bernadett reagált a Kósa-botrányra

MN

2018. március 13., kedd 15:48, frissítve: kedd 16:38

Roppant nyugtalanító hírek láttak kedden napvilágot Kósa Lajosról és 1300 milliárd forintról – reagált egy videóban Szél Bernadett a Facebookon a Kósa-botrányra. Nagyon fontos ilyen helyzetben tisztán látni, ezért három dolgot kezdeményez – említette.

Egyrészt egy vizsgálóbizottságot, másrészt rendkívüli házbizottságon napirendre fogja kérni a vizsgálóbizottságnak a létrehozását a március 21-i rendkívüli ülésnapon a parlamentben. Harmadrészt napirendre kéri a nemzetbiztonsági bizottságban Kósa Lajosnak és az 1300 milliárd forintnak az ügyét.

Hozzátette még: egy dolgot kér a fideszesektől, ne hátráltassák a tényfeltáró munkát, legyenek ott a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, a házbizottságon, és legyenek ott a rendkívüli parlamenti ülésnapon. Ha nem lesznek ott, az nyílt beismerést jelent.

A szerkesztő ajánlja

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.