Szél Bernadett: Szavazni most nem jog, hanem kötelesség

2018. április 8., vasárnap 13:25, frissítve: vasárnap 14:12

„Olyan időket élünk, amikor szavazni már nem jog, hanem kötelesség” – erről beszélt Szél Bernadett, az LMP társelnöke, miután leadta szavazatát Budakeszin. Az ellenzéki párt miniszterelnök- és képviselőjelöltje férjével, Szél Bálinttal érkezett a szavazóhelyiségbe, ahol – túlzás nélkül kijelenthető – óriási sajtóérdeklődés fogadta.

A teljes ellenzéki összefogás elmaradása kapcsán kijelentette: nagyon örül, hogy eredményeket tudtak elérni egy olyan helyzetben, amilyen még nem volt Magyarországon. Megköszönte Szemző Áronnak, a Momentum jelöltjének (aki szintén a helyszínen volt) és Tóth Zoltánnak, a DK jelöltjének, hogy visszalépett a javára.

Szél Bernadett bízik benne, hogy a jobbikosok is átszavaznak rá, úgy érzi, kormányváltó hangulat van, ezért is mennek ma rengetegen szavazni. A politikus gratulált mindenkinek,  aki elmegy, a cél – fűzte hozzá – a kormányváltás és egy erős LMP. 

Az LMP társelnökét a helyszínen Farkas Gyula, Budakeszi volt polgármestere várta, aki sok szerencsét kívánt neki. „Mi, több diktatúrán átesett demokraták azt szeretnénk, ha egyszer egy igazi demokráciában élhetnénk” – mondta Farkas Gyula. 

A választással kapcsolatos híreinket ide kattintva, a percről percre közvetítésünket pedig itt olvashatják.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.