Szél kitiltása: Németh Szilárd csak „politikai véleményt” fogalmazott meg

2018. január 16., kedd 14:30, frissítve: kedd 16:16

Úgy tűnik, semmilyen törvényi eszköze nincs a Fidesznek arra, hogy kitiltsa Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről – legalábbis ez derült ki a kormánypárt kommunikációs igazgatójának, Hidvéghi Balázsnak a szavaiból.

Lapuk a politikust annak kapcsán kérdezte, hogy Németh Szilárd hétfőn arról beszélt, az LMP-s képviselő nem vehet majd részt egy esetlegesen a „Soros-tervvel” foglakozó nemzetbiztonsági ülésen. „Én egyetértek Németh Szilárd javaslatával, ez egy politikai megfontolás alapján elmondott vélemény volt” – mondta Hidvéghi, aki szerint az LMP minden egyes politikai döntése a bevándorlást segítette.

Lapunk felvetette, hogy Németh Szilárd a magánvéleményét közölte és semmilyen törvényi eszköz nincs a kitiltásra, erre Hidvéghi azt ismételte el, hogy Németh Szilárd politikai véleményt fogalmazott meg, amit ő teljes mértékben oszt. További felvetésünkre, hogy ha Szél Bernadett a Fidesz véleményével szemben úgy látja jónak, hogy elmegy az ülésre, akkor ott lehet, a kommunikációs igazgató annyit mondott: „Megvárjuk, hogy ha lesz egy ilyen ülés, mi fog történni. A mi politikai véleményünk ez”.

Hidvéghi egyébként annak apropóján tartott sajtótájékoztatót, hogy a Fidesz keddi választmányi ülése után nyilvánosságra hozták mind a 106 egyéni jelöltjük listáját. Megkérdeztük, a Fidesz–KDNP pártszövetség országos listája is elkészült-e, amire úgy reagált, még nem, erre a következő hetekben kerül sor.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„Ellenzéki helyzetből talán több értelme van választási programot írni, kormányzati pozícióból kevesebb a jelentősége, mert ami igazán számít, az a teljesítmény” – válaszolta már arra kérdésünkre, hogy a Fidesznek lesz-e választási programja. Továbbá megjegyezte, számára világos, hogy mit képvisel a kormánypárt. Vagyis a politikus nem tudta megmondani, hogy a Fidesz az idei választásra készül-e konkrétabb programmal, mint amilyen 2014-ben az egyszavas „Folytatjuk” volt.

Hidvéghi a sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy a Fidesz országos választmányi ülése határozatot fogadott el, amelyben – nem túl meglepő módon – elutasítják a „Soros-tervet” és azt a törekvést, hogy bevándorlók országává változtassák Magyarországot. Ezért a párt határozatában hívta fel a kormányt arra, hogy minden eszközzel lépjen fel a „Soros-terv” végrehajtása ellen. „A kormány szükség esetén akár törvényi úton korlátozza a Soros-hálózat bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését” – írták a határozatban.

Lapunk kérdésére, hogy a törvényi korlátozás mit jelenthet, a kommunikációs igazgató nem tudott konkrétumokkal szolgálni, miután a részletek kidolgozására a kormányt kérik fel.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.