Szijjártó Péter: Luxemburg külügyminisztere gyűlöli Magyarországot és ostoba is

MN

2018. február 19., hétfő 17:16, frissítve: hétfő 17:42

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter gyűlöli Magyarországot, egy elvakult bevándorláspárti, a migrációt támogató politikus, aki Soros György kottájából játszik – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szijjártó Péter leszögezte: ők elárasztanák Európát, így Magyarországot is migránsokkal, „szélsőségesen liberálisok, elfogadhatatlan álláspontot képviselnek”.

A külgazdasági és külügyminiszter ezt arra reagálva közölte, hogy Jean Asselborn a német liberális Der Tagesspiegel napilap online kiadásában hétfőn a Stop, Soros! törvénycsomag kapcsán azt mondta: „az EU-nak fel kell állnia és fel kell háborodnia”, és aktiválni kell a 7. cikkelyt. (Alul bővebben!)

A luxemburgi külügymiszter ezt Orbán Viktor évértékelő beszédére reagálva közölte az újsággal, amelyben a magyar miniszterelnök azt is elmondta, hogy a migráció miatt eltűnhetnek az európai nemzetek, valamint megjegyezte, hogy „A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt az IMF-nek”.

Szijjártó Péter közölte: Jean Asselborn a mostani nyilatkozatával minden határon túlment.

– Jean Asselborn egy ostoba ember, a magyarok azonban nem azok, a magyaroknak nincs szükségük a luxemburgi külügyminiszter agymenéseire ahhoz, hogy tudják, mi a jó nekik – tudatta Szijjártó.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Jean Asselborn nyilatkozata megmutatta az április választás tétjét.

– Az Orbán-kormány Magyarország biztonságát védi, a luxemburgi külügyminiszter azonban Soros Györggyel és magyarországi elvbarátaikkal lebontanák a kerítést, és elárasztanák migránsokkal Magyarországot – emelte ki Szijjártó Péter, aki az EU-tagországok külügyminisztereinek találkozóján, Brüsszelben, január 22-én még szívélyes viszonyt ápolt luxemburgi kollégájával.

Orbán Viktor hozzáállása a menekülteknek segítő civil szervezetek tevékenységéhez diktátorhoz illő – jelentette ki Jean Asselborn

A luxemburgi külügyminiszter a Der Tagesspiegel című német liberális lapnak Orbán Viktor vasárnapi évértékelő beszédével kapcsolatban azt mondta, hogy „ez a hozzáállás illik egy diktátorhoz, akinek fontosabb a hatalom megőrzésére irányuló ösztönzés, mint bármiféle politikai erkölcsi tartás”.

A luxemburgi szocialista munkáspárt (LSAP) politikusa hozzátette, hogy „nyomatékosan aktiválni kell” az EU-s szavazati jog felfüggesztésével járó, úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárást.

Mint mondta, „az EU-nak fel kell állnia, és fel kell háborodnia”, az ENSZ emberi jogi főbiztosának pedig haladéktalanul jelentést kell tennie a magyarországi fejleményekről az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának. Megjegyezte, hogy Magyarország feltartóztathatatlanul alakul át egy olyan országgá, amely elveszítette az emberi méltóság iránytűjét.

– A muzulmán vallás leegyszerűsítő becsmérlése ellentétes az EU-s szerződésekben rögzített vallásszabadsággal – jelentette ki Jean Asselborn. Kiemelte, hogy Orbán Viktor „a hazájukat a háború és a nyomorúság miatt elhagyni kényszerülő muzulmán menekültek elleni trágár félelemkeltéssel úgy tesz, mintha a kereszténységet védelmezné”.

A magyar miniszterelnök ezzel kiforgatja a keresztény erkölcsöt, amelyet a testvériesség és a bajba jutott emberek megsegítésének elve vezérel – mondta Jean Asselborn.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.