Szilveszterre elkészülhet az acsádi idősek otthona

2013. október 16., szerda 21:33

Az állam újabb 40 millió forintot ad a tavaly márciusban a Vas megyei Acsádon leégett idősek otthona helyreállításának befejező munkálataira – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerdán Szombathelyen.

Az állam először 24, majd 30 millió forinttal támogatta az idősek otthona rendbehozatalát, a legutóbbi kormánydöntés pedig 40 millió forintot biztosít a még hátralévő munkálatokra. A tervek szerint a szilvesztert már a régi-új otthonukban tölthetik a lakók.

Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott a sajtótájékoztatón utalt arra, hogy az intézményt biztosító társaság lassú ügyintézése és nem megfelelő helytállása miatt az építési munkálatok késve kezdődtek el.

Ágh Péter Vas megyei fideszes országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar, Szombathely fidesz–KDNP-s polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, parlamenti képviselőként is igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy az idősek otthona hónapokon át húzódó helyreállítása mielőbb befejeződhessen.

Az acsádi idősek otthonában 2012. március 12-én pusztított tűz, az épület tetőszerkezete is erősen megrongálódott. Az otthonban lakókat a főépületből az intézmény más részlegeiben helyezték el átmenetileg, így zsúfolt körülmények között laknak.


Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.