Szilveszterre elkészülhet az acsádi idősek otthona

SZN

2013. október 16., szerda 21:33

Az állam újabb 40 millió forintot ad a tavaly márciusban a Vas megyei Acsádon leégett idősek otthona helyreállításának befejező munkálataira – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerdán Szombathelyen.

Az állam először 24, majd 30 millió forinttal támogatta az idősek otthona rendbehozatalát, a legutóbbi kormánydöntés pedig 40 millió forintot biztosít a még hátralévő munkálatokra. A tervek szerint a szilvesztert már a régi-új otthonukban tölthetik a lakók.

Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott a sajtótájékoztatón utalt arra, hogy az intézményt biztosító társaság lassú ügyintézése és nem megfelelő helytállása miatt az építési munkálatok késve kezdődtek el.

Ágh Péter Vas megyei fideszes országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar, Szombathely fidesz–KDNP-s polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, parlamenti képviselőként is igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy az idősek otthona hónapokon át húzódó helyreállítása mielőbb befejeződhessen.

Az acsádi idősek otthonában 2012. március 12-én pusztított tűz, az épület tetőszerkezete is erősen megrongálódott. Az otthonban lakókat a főépületből az intézmény más részlegeiben helyezték el átmenetileg, így zsúfolt körülmények között laknak.


Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.